Byznys nejen pro milovníky piva

Práce i investice / Majitelé konceptu Original Beer Spa vidí rádi, když se franšízant aktivně zapojí do provozu své pobočky. Není to však podmínkou. Originální Pivní Lázně tak nabízí příležitost i investorům.
Středa
01.08.2018
Dva roky pracovali majitelé Original Beer Spa na vytvoření franšízového konceptu. Letos v lednu začali aktivně hledat franšízanty pro rozvoj sítě.
 

Projekt originálních pivních lázní není na našem trhu čerstvou novinkou. Vznikl na počátku roku 2012 s cílem vytvořit silný brand „Originální Pivní Lázně – Original Beer Spa“, který by byl zárukou kvality a originality. První pobočka této značky zahájila provoz v září 2013 v pražské Žitné ulici. O necelé tři roky později došlo k otevření dalších lázní v Praze, a to v Rybné ulici. V současné době probíhají přípravy na spuštění první mimopražské provozovny v Karlových Varech, která bude v rukách franšízanta.

Za rozhodnutím majitelů Original Beer Spa na vytvoření franšízového konceptu stál zájem ze strany spokojených hostů. Pátrali totiž, kde ještě v Česku mohou zařízení této značky navštívit. Výsledkem tak byl plán na otevírání poboček v regionech. V první fázi expanze míří Originální Pivní Lázně do turisticky atraktivních míst u nás a také do největších měst. Konkrétně jde například o Brno, Olomouc, Ostravu, Liberec, Plzeň, Český Krumlov, Harrachov nebo Špindlerův Mlýn.

Podle Jakuba Orszulika, Business Development Managera Original Beer Spa, je v České republice místo zhruba pro 12 poboček této značky. Celková investice do otevření pivních lázní začíná na 3 milionech korun. S její návratností může franšízant počítat během dvou až tří let. Samozřejmě při dodržování pravidel stanovených franšízorem. „Do našeho týmu franšízantů hledáme manažery se zkušenostmi z podobné oblasti podnikání, kteří chtějí samostatně podnikat pod silnou značkou s osvědčeným know-how,“ vysvětluje Jakub Orszulik s tím, že franšízovou licenci mohou získat také společnosti nebo podnikatelé působící v tomto oboru. A to v případě, že uvidí ve spojení se značkou Original Beer Spa svoji budoucnost a možnost posílení svého vlivu v regionu.

Za dobu svojí existence obdržely Originální Pivní Lázně celou řadu prestižních ocenění a recenzí, včetně „Certificate of Excellence“ za poslední čtyři roky od portálu TripAdvisor. Letos navíc získaly ocenění „Luxury Lifestyle Awards“ v kategorii Best Extravagant Luxury Experience. „Luxury Lifestyle Awards“ je mezinárodní organizací, která se zaměřuje výhradně na oceňování jedinečnosti mezi luxusními výrobky a službami. Mezi oceněnými jsou nejen globální luxusní brandy, ale také regionální značky představující luxusní životní styl. Koncept Original Beer Spa je jediným držitelem tohoto ocenění v České republice pro rok 2018 v kategorii lázní.


Pomoc s prostory / Kromě klasické podpory franšízantům, jako je například předání know-how a školení pro majitele licencí a jejich zaměstnance, pomáhá centrála Original Beer Spa partnerům i s hledáním vhodných nemovitostí pro umístění lázní.