Vzhůru s franšízou do Brna

Více možností pro franšízanty / Jako vedlejší produkt hudební škola Malý muzikant nabízí zábavné autorské programy na veletrhy, dětské dny, narozeninové party, festivaly a divadelní představení. Všechny tyto programy je možné za sjednaných podmínek využívat.
Pátek
14.09.2018
Hudební volnočasové školy pro děti Malý muzikant najdete hlavně po Praze. Rozrůstají se ale i do dalších měst republiky, a to díky konceptu franšízy.
 

Hudba, tanec, hry, právě to baví snad všechny malé děti. Na tento fakt vsadila Veronika Diamantová - zakladatelka franšízového konceptu Malý muzikant – hudební školy pro předškolní děti. Na kontě má celkem 38 poboček a 7 dalších v rámci franšízy. Právě díky franšízingu se jim daří postupně se rozšiřovat i do dalších velkých měst mimo Prahu. Momentálně stojí před podpisem smlouvy s franšízantkou, která má zájem o oblast Brna.

Růst prostřednictvím franšízy má vedení společnosti Malý muzikant i nadále v plánu. „Rádi bychom expandovali do všech větších měst. Problematičtější se nám zdají městyse a vesničky, kde probíhají kolikrát kroužky i zcela zdarma pod vedením místních dobrovolníků,“ vysvětluje ředitelka konceptu Malý muzikant Šárka Šejcová. Do zahraničí se tato síť hudebních škol zatím nechystá.

Empatie a kreativita

V Malém muzikantovi mají poměrně detailní představu o tom, s kým by chtěli nadále spolupracovat. Řada franšízových konceptů se čas od času potýká s příliš kreativními franšízanty, kteří si převzatou vizi chtějí přetvořit k obrazu svému, což rozhodně není žádoucí. Je proto nutné, aby si franšízové sítě perfektně ujasnily, jakého franšízanta hledají, aby bylo možné podobné situaci předejít.

„Jelikož práce budoucího franšízanta hudební školy Malý muzikant bude spočívat v pravidelném kontaktu s dětmi a jejich rodiči, musí daný zájemce hlavně stát pevně nohama na zemi a mít velkou dávku empatie. Neobejde se bez zodpovědnosti a motivace. Očekáváme také, že bude mít alespoň minimální zkušenosti s podnikáním,“ říká Šárka Šejcová s tím, že nezbytné jsou i určité umělecké a hudební dovednosti, což je dáno specifickým zaměřením školy. Na překážku není ani určitá míra kreativity.

Vzájemná spolupráce nové franšízy s vedením společnosti může dobře fungovat pouze za dostatečné podpory. I centrála hudební školy Malý muzikant nabízí novým franšízantům své know-how a trvalou podporu veškerých aktivit. V jejich případě takový balíček obsahuje například řadu vstupních školení, veškeré učební materiály, pravidelné průzkumy trhu, zajištění reklamy, a dokonce i poradenské služby z oblasti účetnictví či managementu.


Blízko dětem / Metodika hudebních škol je postavena na originálních, veselých a hravých písničkách, zábavně postavené metodice a současných tématech ze života dětí.