Naše franšíza dává prostor inovacím

Finance na start / "Investice do restaurace Regal Burger přijde franšízanta na 1,5 – 2,5 milionu korun. Minimálně 1 milion by měli franšízanti být schopni investovat z vlastních zdrojů," upřesňuje Boris Řezníček
Pondělí
15.10.2018
Do půlky roku 2019 plánuje Regal Burger otevřít svou první franšízovou pobočku, a to v Pardubicích. V rozhovoru to prozradil ředitel společnosti Boris Řezníček.
 

Váš gastronomický koncept Regal Burger se řadí do kategorie „Fast Casual“. Co si mohou zákazníci pod tímto pojmem představit?
Základním principem konceptu „Fast Casual“ je uspokojit zákazníka výborným a kvalitním jídlem v co nejkratším čase. Člověk tak v našich restauracích nemusí strávit více času, než by strávil ve standardních fast food konceptech, ale zároveň dostane jídlo prvotřídní kvality, což je ideální například pro pracovní obědy. Proto je nabídka spíše menší – v současnosti čítá šest hlavních burgerů plus hranolky. 

Co Vás přivedlo k myšlence rozšiřovat svou síť prostřednictvím franšízových licencí?
Franšízu vidíme jako nástroj, který v rámci expanze pobočkové sítě podporuje podnikatelského ducha, a tím u nás vytváří prostor pro inovace, které jsou pro každou firmu zásadní. Franšízant je totiž zcela odpovědný za úspěch jeho poboček, což ho k inovování motivuje. Správně nastavený franšízový model také umožňuje lepší škálovatelnost a růst pobočkové sítě než standardní organický růst. 

V České republice máte zatím vlastní pobočky, a to v Praze. Do jakých měst byste chtěli s franšízou proniknout?
Nejpodstatnější je pro nás, vedle lokality v rámci města, jeho velikost. Rádi bychom tedy začali s největšími městy jako Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc či Hradec Králové. Ovšem i dobrá lokalita v menším městě s dobrou spádovou oblastí je pro nás zajímavá. Horkou novinkou například je, že máme potvrzenou naší první franšízu v České republice, a to v Pardubicích, s plánovaným otevřením v první půlce příštího roku.

Jaké vlastnosti u kandidátů na franšízu zejména hledáte?
Ideální kandidát bude mít chuť zkoušet nové věci, podnikatelského ducha a oblibu v gastronomii, ideálně v burgerech. Bude ho bavit vedení a rozvoj lidí, protože ti jsou v našem odvětví základem úspěchu.

Jaký vidíte potenciál pobočkové sítě v České republice?
Na základě necelých dvou let na českém trhu jsme si potvrdili, že naše burgery mají u zákazníků velký úspěch a ani vyšší cena není překážkou. Proto myslíme, že minimálně jeden Regal Burger by mohl být v každém městě nad 50 tisíc obyvatel.  

Investice do otevření restaurace Regal Burgeru je poměrně vysoká, tudíž lze očekávat, že alespoň její část budou franšízanti financovat například úvěrem. Jste jako franšízor schopni zájemcům o franšízu se získáním cizích zdrojů pomoci?
Ano, pomoc se získáním cizích zdrojů je jedna z možností. Například na Slovensku jsme pomohli čtyřem franšízám získat financování pro začínající podnikatele od Slovenské Spořitelny v sumě cca 50 % nákladů.


Franšíza od sousedů / Koncept Regal Burger vznikl v roce 2013 na Slovensku, kde má momentálně pět vlastních poboček a čtyři franšízové.

Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014