Naše franšíza dává prostor inovacím

Finance na start / "Investice do restaurace Regal Burger přijde franšízanta na 1,5 – 2,5 milionu korun. Minimálně 1 milion by měli franšízanti být schopni investovat z vlastních zdrojů," upřesňuje Boris Řezníček
pondělí
15.10.2018
Do půlky roku 2019 plánuje Regal Burger otevřít svou první franšízovou pobočku, a to v Pardubicích. V rozhovoru to prozradil ředitel společnosti Boris Řezníček.
 

Váš gastronomický koncept Regal Burger se řadí do kategorie „Fast Casual“. Co si mohou zákazníci pod tímto pojmem představit?
Základním principem konceptu „Fast Casual“ je uspokojit zákazníka výborným a kvalitním jídlem v co nejkratším čase. Člověk tak v našich restauracích nemusí strávit více času, než by strávil ve standardních fast food konceptech, ale zároveň dostane jídlo prvotřídní kvality, což je ideální například pro pracovní obědy. Proto je nabídka spíše menší – v současnosti čítá šest hlavních burgerů plus hranolky. 

Co Vás přivedlo k myšlence rozšiřovat svou síť prostřednictvím franšízových licencí?
Franšízu vidíme jako nástroj, který v rámci expanze pobočkové sítě podporuje podnikatelského ducha, a tím u nás vytváří prostor pro inovace, které jsou pro každou firmu zásadní. Franšízant je totiž zcela odpovědný za úspěch jeho poboček, což ho k inovování motivuje. Správně nastavený franšízový model také umožňuje lepší škálovatelnost a růst pobočkové sítě než standardní organický růst. 

V České republice máte zatím vlastní pobočky, a to v Praze. Do jakých měst byste chtěli s franšízou proniknout?
Nejpodstatnější je pro nás, vedle lokality v rámci města, jeho velikost. Rádi bychom tedy začali s největšími městy jako Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc či Hradec Králové. Ovšem i dobrá lokalita v menším městě s dobrou spádovou oblastí je pro nás zajímavá. Horkou novinkou například je, že máme potvrzenou naší první franšízu v České republice, a to v Pardubicích, s plánovaným otevřením v první půlce příštího roku.

Jaké vlastnosti u kandidátů na franšízu zejména hledáte?
Ideální kandidát bude mít chuť zkoušet nové věci, podnikatelského ducha a oblibu v gastronomii, ideálně v burgerech. Bude ho bavit vedení a rozvoj lidí, protože ti jsou v našem odvětví základem úspěchu.

Jaký vidíte potenciál pobočkové sítě v České republice?
Na základě necelých dvou let na českém trhu jsme si potvrdili, že naše burgery mají u zákazníků velký úspěch a ani vyšší cena není překážkou. Proto myslíme, že minimálně jeden Regal Burger by mohl být v každém městě nad 50 tisíc obyvatel.  

Investice do otevření restaurace Regal Burgeru je poměrně vysoká, tudíž lze očekávat, že alespoň její část budou franšízanti financovat například úvěrem. Jste jako franšízor schopni zájemcům o franšízu se získáním cizích zdrojů pomoci?
Ano, pomoc se získáním cizích zdrojů je jedna z možností. Například na Slovensku jsme pomohli čtyřem franšízám získat financování pro začínající podnikatele od Slovenské Spořitelny v sumě cca 50 % nákladů.


Franšíza od sousedů / Koncept Regal Burger vznikl v roce 2013 na Slovensku, kde má momentálně pět vlastních poboček a čtyři franšízové.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015