S franšízou na teambuilding s Legem

Respekt ke specifikům regionů / Program Bricks 4 Kidz je velmi flexibilní a každý franšízant si ho může přizpůsobit podle toho, co nejlépe vyhovuje jemu a jeho regionu. Systém, který funguje v Praze, nemusí nutně fungovat na Moravě, a naopak.
Středa
14.11.2018
Původem americká franšíza Bricks 4 Kidz rozšířila pobočkovou síť i nabídku služeb. Zajímá vás, které to jsou? Zjistili jsme to.
 

Doposud byl franšízový koncept Bricks 4 Kidz zaměřený jen na děti. To se od letošního roku změnilo. Jako reakci na současnou situaci na pracovním trhu se majitelka master-franšízové licence pro Českou republiku Michele Leschová rozhodla ze Spojených států amerických na trh přivést firemní teambuildingy Bricks 4 Biz. „Jsem přesvědčená, že dnes, více než kdy jindy, je potřebné si ve firmách udržet motivované zaměstnance. Situace na trhu je napjatá, protože kvalifikovaných lidí je nedostatek. Firmy se tak o ně perou. Je tedy velmi důležité pečovat o firemní atmosféru právě skrze teambuildingové aktivity,“ vysvětluje Michele Leschová.

Teambuildingy Bricks 4 Biz v podobě 3–4hodinových workshopů, jsou primárně určené firmám, nicméně využít je mohou jakékoli jiné skupiny dospělých lidí, u kterých je důležité, aby spolu efektivně komunikovali, a nejen dosahovali pracovních výsledků. To vše probíhá s využitím LEGO® kostek, které podporují kreativní myšlení a pomáhají zaměstnancům vymanit se ze zajetých kolejí tím, že se zaměří na řešení konkrétních problémů a nutí účastníky přemýšlet jiným způsobem.

Co se týče franšízové sítě Bricks 4 Kidz, která na našem trhu již několik let působí, je situace taková, že momentálně zde najdeme 10 poboček. Celkem 9 jich je provozováno franšízanty. „Díky našim franšízovým partnerům máme pokryto hned několik regionů – skoro celou Prahu, a to včetně Prahy-západ a Prahy-východ. Děti se pak u nás mohou věnovat rozvoji svých dovedností také v Olomouci, Ostravě, Opavě a Hradci Králové,“ prozrazuje Michele Leschová s tím, že příležitost pro podnikání v rámci Bricks 4 Kidz na trhu ještě je. Stále totiž má kam růst, a to zejména do měst s více jak 60 tisíci obyvateli.

Chuť podnikat nesmí chybět

„Mít na trhu 10 poboček považuji za dobrý výsledek naší práce. Proto teď své úsilí věnuji zejména podpoře současných franšízantů, abychom jim pomohli úspěšně rozjet jejich byznys. Pomáháme jim například s marketingem, s vylepšením webových stránek, nebo stále zdokonalujeme jejich umění nabídnout nový produkt,“ říká Michel Leschová. Připouští však, že zájem o to stát se součástí týmu Bricks 4 Kidz stále vidí, je tedy možné, že se nových franšíz dočkáme již v příštím roce.

Dobrou zprávou pro všechny případné zájemce o franšízovou licenci je, že pro podnikání s Bricks 4 Kidz není potřeba mít dlouholeté zkušeností nebo nějaké speciální dovednosti. Poskytovatel licence totiž zajišťuje kompletní vzdělávací program. Nejdůležitější jsou tak pro franšízanta jeho organizační schopnosti a vůle věnovat dostatek času svému podnikání. 


Ideální kandidát / Vedení Bircks 4 Kidz pro rozšíření rodiny svých franšízantů hledá lidi, kteří mají kladný vztah k dětem, jsou organizačně schopní, nebojí se jít do podnikání naplno a přicházet s vlastními nápady. Zajímavé je, že franšízantem se může stát i např. jazyková škola, která díky programům Bricks 4 Kidz může rozšířit nabídku svých služeb.