Obchody Yves Rocher se mění. Franšízu lze získat již za 100.000,- Kč.
Úterý
15.09.2009
Yves Rocher mění své pobočky. První takovou dnes představil v centru Prahy. Prodejny franšízového řetězce se postupně změní na Ateliéry rostlinné kosmetiky.
 

Yves Rocher, jeden z prvních franšízových řetězců, který vstoupil na začátku 90. let do Česka již od února používá nové logo. Nyní se ke změně image přidal i nový design prodejen. Ty se nově mění na Ateliéry rostlinné kosmetiky. Dnes nový koncept obchodů představilo české zastoupení Yves Rocher v Praze na Václavském náměstí.

Loni 10 prodejen

V loňském roce otevřel Yves Rocher rekordních deset prodejen a svezl se tak na vlně vrcholící ekonomické konjunktury. Pro letošní rok naplánoval řetězec čtyři nové prodejny. První otevřel v únoru v Liberci. Na podzim se chystá otevřít obchod v Ústí nad Labem a Kolíně. Přibude také Brno.

Vstup do systému za 100.000

Systém nabízí pro franchisanty dvě formy spolupráce tzv. vázanou a čistou franchisu. Při vázané franchisa centrála kompletně zařídí obchod, franchisant je pak pouze v nájmu. Vstupní poplatek do systému je 100.000,- korun. Další peníze, několik set tisíc, jsou ale nutné na první závoz zboží.