YR: Tržby rostly, zisk klesl

Franchisu Yves Rocher je možné pořídit za 100.000,- Kč
pondělí
05.10.2009
Francouzský kosmetický gigant Yves Rocher loni v Česku zvýšil tržby na 219 milionů korun, zisk mu klesl na šest milionů korun.
 

Franchisový řetězec kosmetických salonů Yves Rocher loni v Česku zvýšil meziročně tržby o 4,5 procenta na 219 milionů korun. Ve stejném období ale firmě, která v Česku provozuje kolem 40 obchodů s kosmetikou, klesl čistý zisk zhruba z 20 na více než šest milionů korun. Uvedla to ČTK.

Yves Rocher prochází změnou

Yves Rocher v současnosti po celém světě mění image a vzhled svých obchodů. Postupně se mění na Ateliéry rostlinné kosmetiky. V září značka představila v Praze první dva takové obchody v Česku. Celosvětově jich je kolem 50. Na podzim otevírá franchisový řetězec dva nové obchody v Ústí nad Labem a Kolíně.

Franchisa za 100.000,- Kč

Systém nabízí pro franchisanty dvě formy spolupráce tzv. vázanou a čistou franchisu. Při vázané franchisa centrála kompletně zařídí obchod, franchisant je pak pouze v nájmu. Vstupní poplatek do systému je 100.000,- korun. Další peníze, zhruba milion, jsou ale nutné na první závoz zboží.