Gloria Jean´s Coffees plánuje v regionu rozvoj

Pátek
30.10.2009
říká v rozhovoru pro FranchisingINFO.cz šéf kavárenské sítě pro Evropu a Ameriku Luc Dreismans.
 

GJC je momentálně zastoupeno ve střední a východní Evropě pouze v Polsku, a to dvěma restauracemi. Je vstup na český trh začátkem většího rozšiřování v tomto regionu?
Ano, vstupem do České republiky jsme zahájili větší rozšiřování v tomto regionu, které však bude stát na pevných základech a bude vycházet vstříc potřebám našich hostů.

Co plánuje GJC v Česku pro letošní a příští rok?
Již jsme otevřeli náš první kavárnu na Klárově v Praze na Malé straně a 16. října v OC Olympia v Brně. Naším plánem je otevřít ještě další dvě až čtyři kavárny v Praze a Brně. Na základě přijaté poptávky na trhu se zajisté rozvine partnerství, které bude realizováno v příštím roce.

Je H.A.M. Gastro Czech jediným partnerem GJC v Česku, nebo může prodávat licence jiným společnostem či jednotlivcům?
H.A.M. Gastro Czech je Master franchisový partner Gloria Jean’s Coffees International v Česku. Může uzavírat spolupráci v rámci otevírání kaváren se společnostmi i jednotlivci za účelem rozvinutí trhu v co největší možné míře. S potenciálními partnery probíhá blízká spolupráce ohledně strategií a příležitostí. Naše pojetí franchisy se ukázalo jako úspěšné, v případě že bylo řízeno vlastníkem, rodinou. Rovněž malým společnostem se daří dobře, pokud vedou několik prodejen. Vše souvisí s nasazením a duchem, s nimiž vstupujeme každodenně do podnikání a se závazkem dodržet přísné normy GJC, abychom zajistili naši globální soudržnost.

V jaké výši se pohybuje průměrná investice pro otevření obchodu s kávou a obsahuje i poplatky za licenci?
Průměrná výše investice do nové kavárny je zhruba 5-6 milionů korun. Ta zahrnuje investici do místa, školení baristů, poplatky atd.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014