Byznys snídaně nově členy ČAF

Středa
04.11.2009
Do Česka nově vstoupil franchisový systém Business for Breakfast založení na vytváření referencí a doporučení podnikatelům. Stal se i členem ČAF.
 

Franchisový systém Business for Breakfast, který pochází z Velké Británie, na podzim nově vstoupil na český trh. Je založen na vytváření neformálních sítí podnikatelů při společných setkáních a tím posilování jejich byznysu. Franšízová síť, která se poprvé v Česku představila na říjnovém Franchising Forum 2009, se na konci října stala řádným členem České asociace franchisingu. ČAF to uvedla na svém webu.

Nepolíbený český trh

Český trh je podobným podnikáním nepolíbený, proto se systém podle držitelky master-franchisové licence Kamily Zárychtové bude snažit rozvíjet po celém území. „Již jednáme s některými zájemci o spolupráci,“ řekla portálu FranchisingINFO.cz Zárychtová.

Investice ve stovkách tisíc

Počáteční investice do se v Česku pohybuje v řádu stovek tisíc korun. Ve Velké Británii je to například 20.000 liber (asi 600.000,- Kč). „Franchisa Business for Breakfast má oproti jiným obrovskou výhodu v tom, že nemusíte mít žádné zboží, sklad ani prostory. Máte především know-how,“ uvedla Zárychtová. Systém vznikl v roce 2001 ve Velké Británii, kde má 40 poboček a 160 klubů s přibližně 2300 členy.