Kenvelo chce investovat do stávajících prodejen, některé možná zavře.
Středa
11.11.2009
Rezignace na expanzi, modernizace stávajících prodejen a změna sortimentu – to jsou hlavní změny nově ohlášené oděvní sítí Kenvelo.
 

Italští vlastníci oděvního řetězce Kenvelo mění strategii. Rezignovali na další expanzi prodejen, který je v současnosti jen v Česku 52. Budou naopak investovat do úprav stávajících a šéf firmy Piofrancesco Borghetti nevyloučil, že některé ztrátové prodejny zavře. "Nemá smysl rozšiřovat síť prodejen, pokud ta stávající není perfektní. Chceme proto nejprve zlepšit stávající síť obchodů a některé prodejny možná zavřeme," řekl ČTK Borghetti.

Blíže gigantům

Kenvelo, který provozuje některé své prodejny v zahraničí na principu franchisingu, ale nechce zůstat jen u vizuálních změn obchodů. Plánuje přiblížit se tahounům trhu, jako například H&M, Zara či New Yorker.

Krize dopadá na obchody

Kenvelo Czech Republic provozuje v Česku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku a na Slovensku 186 prodejen. "Do tří let chceme mít vedoucí pozici na trhu ve střední a východní Evropě," podotkl Borghetti. I když již slevil z plánů původního izraelského majitele, které plánoval v Evropě otevřít na 1000 obchodů. Kenvelo prostřednictvím franšíz či velkoobchodů působí také v Rusku, Bělorusku, Litvě, Albánii, Moldavsku, Maltě a na Ukrajině. Podle odhadu časopisu TextilŽurnál síť loni utržila 930 milion korun, což bylo meziročně o 36 milionů korun méně. Letos kvůli krizi Kenvelo i další oděvní řetězce jako C&A, H&M či Reserved významně snížily marketingové výdaje.