Electro World plánuje až 30 obchodů

Electro World chce zdvojnásobit síť, zřejmě využije i franšízu.
Čtvrtek
12.11.2009
Řetězec prodejen s elektronikou Electro World plánuje během několika let v Česku zdvojnásobit svou síť až na 30 obchodů. Využije franšízu.
 

Na 25 až 30 obchodů chce v Česku rozšířit svou síť řetězec prodejen s elektronikou Electro World. Některé z nich by mohly být provozovány na principu franšízingu. V současnosti u nás provozuje 16 obchodů. Některé z nich nyní budou procházet rekonstrukcí a úpravami. První takový otevřel řetězec tento týden v Praze.

Krize zastavila rozvoj

Výstavbu nových prodejen přitom zastavila současná ekonomická krize, uvedl generální ředitel firmy Milan Růžička pro ČTK. V minulosti firma otvírala i pět prodejen ročně, to se podle šéfa řetězce zřejmě opakovat již nebude.

Odchody na prodej

V Česku působí řetězec od roku 2002, nyní s 16 prodejnami. Na Slovensku má tři obchody. Firma je součástí skupiny DSG International, která provozuje ve 28 zemích zhruba 1300 klasických či internetových obchodů a zaměstnává téměř 40.000 osob. Se svými prodejnami se přitom skupina stahuje z Maďarka, které je silně postiženo krizí. Svých devět tamní obchodů prodá za euro. Média spekulují také o prodeji slovenských obchodů do rukou řetězce Nay.