Do Česka přijde pizza z automatu

Franchisový systém s automaty na Pizzu chce z Polska také do Česka.
Pondělí
07.12.2009
Franšízový systém Pizza Apetita, který peče pizzy v originálních automatech, začíná v Polsku, zajímá ho i Česko.
 

V Polsku se rozjíždí franšízový systém Pizza Apetita, který staví na originálních italských samoobslužných strojích na výrobu pizzy. První stroje nyní firma instaluje na jihu Polska. V příštích dvou letech hodlá systém jen v Polsku zřídit na 1000 takovýchto strojů na nádražích, v nemocnicích, na soudech či čerpacích stanicích. Svůj franšízový koncept chce rozvíjet i v Česku, Slovensku či Maďarsku. Napsal polský deník Gazeta Wyborcza.

Průkopníci = riziko

„Uvědomujeme si, že jsme hodně rizikoví obchod, protože jsme průkopníky. Stroje na výrobu čerstvé pizzy se teprve objevily a musí přesvědčit své klienty,“ řekl Grzegorz Kaszuba, majitel firmy Technoserwis, která vlastní licenci na provozování automatů na pizzu nejen v Polsku. Vstupní poplatek pro nákup stroje zatím firma neuvedla. Měsíční poplatky za provozování stroje by se ale měly pohybovat na úrovni zhruba 16.000,- Kč. Cena pizzy z automatu se v Polsku pohybuje kolem 100,- Kč.

Automaty i v jiných oblastech

Franšízové systémy založené na automatech nejsou úplně výjimečné. V Česku například podobný systém samoobslužných strojů na kávu provozuje například Dalmayr Kaffee.


/2/
zobrazit více

Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014