Subway: Krize se vyhnula PL, RU a CZ

Úterý
15.12.2009
Pokud by se krize posuzovala podle prodeje sendvičů Subway, nejúspěšněji by jí prošly Polsko, Rusko a Česko.
 

Pokud by se ekonomická krize posuzovala podle vývoje prodeje sendvičů fast-foodového řetězce Subway, vítězně by jí prošly v regionu střední a východní Evropy Polsko, Rusko a Česko.V Polsku například za prvních devět měsíců meziročně vzrostly tržby řetězce o pětinu, v Rusku o čtyři procenta. V Česku a Bulharsku zůstaly letošní tržby zhruba na loňské úrovni. „I v dalších ukazatelích, jako je počet prodaných sendvičů nebo počet zákazníků v prodejnách SUBWAY za předchozích devět měsíců roku, jsou na tom tyto země nejlépe v regionu,“ uvedl v tiskové zprávě Manažer Rozvoje řetězce Subway pro střední a východní Evropu Martin Princ.

Lidé více utrácí

Zajímavostí podle Prince je, že ve všech zemích regionu, kde Subway působí, tedy také v Chorvatsku a Maďarsku se restauracích řetězce zvýšila útrata lidí na jeden nákup. V Rusku to bylo dokonce o 11 procent, v Polsku pak o pět. „Přičítáme to zavedení protikrizového opatření, kdy jsme zavedli pevnou cenu za menu a levnější Baby Subs Menu. Pouze v Česku, kde hodnota nákupu ve srovnání s loňskem nevzrostla, jsme dosud první z opatření nezavedli na celém území,“ uvedl Martin Princ.

Franšízová licence za 200.000

Subway provozuje v 90 zemích světa 32.000 restaurací. V Česku jich má přes deset, do pěti let jich chce mít 55. První franšízovou licenci lze pořídit za 7500 eur (cca 190.000 Kč). Kompletní vybavení restaurace pak vyjde na 100.000 eur (2,5 milionu Kč).


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014