Žabka: Příští rok na Moravu

Franšízanti do provozovny Žabka nemusí investovat.
pondělí
21.12.2009
Franšízový systém convenience marketů Žabka chce v příštím roce rozvíjet svou síť také na Moravě.
 

Franšízový koncept menších obchodů s potravinami Žabka chce v příštím roce rozvíjet své aktivity také na Moravě. Portálu FranchisingINFO.cz to řekla mluvčí řetězce Kateřina Válková. Do konce roku pak chce v Česku otevřít ještě deset obchodů a dosáhnout tak na stovku poboček. Žabka se tak z Prahy posouvá i do dalších regionů, například Teplic, Roudnice, Plzně, Liberce či Příbrami.

Pouze franšízy

Žabka buduje v Česku pouze franšízové pobočky. Franšízanti však nemusí disponovat vstupním kapitálem. Stačí, pokud mají obchod, který spadá do strategie rozvoje Žabky. „Souběžně hledáme i zájemce, kteří nemají vlastní prostory a mají zájem provozovat vlastní prodejnu,“ uvedla Válková. Prodejnu, její vybavení, zboží a provozní náklady hradí centrála. Franchisant skládá v případě navázání spolupráce určitou vstupní zálohu. Neplatí ale následně žádné poplatky.

Franšíza z Polska do Čech

Původní polský koncept Žabka koupila předloni investiční skupina Penta za 3,7 miliardy korun.. Postupně chce tento koncept rozšiřovat také na Slovensko. Žabky jsou menší samoobslužné obchody o rozloze 50–100 m2. Ve světě mají svůj vzor například v řetězci 7Eleven.