Franšízu Yves Rocher lze v Česku získat za 100.000,- Kč. První závoz zboží vyjde zhruba na milion.
Úterý
29.12.2009
Yves Rocher během padesáti let vybudoval jeden z největších kosmetických franšízových řetězců světa
 

V sobotu zemřel v Paříži v necelých 80 letech Yves Rocher, zakladatel jednoho z nejznámějších franšízových řetězců světa. Jeho značka po padesáti letech budování působí v osmdesáti zemích světa. Obrat firmy, která si zakládá na přírodním původu kosmetiky, se v současnosti pohybuje kolem 53 miliard korun. Yves Rocher rozvíjí svou síť v Česku již od roku 1991.

Rodinná tradice v řízení zůstane

Řízení firmy i nadále zůstává v rukou potomků zakladatele. Řetězci bude velet jednatřicetiletý vnuk zakladatele Bris Rocher. Ten bude mít vedle značky Yves Rocher na starosti dalších sedm brandů, mezi něž patří síť obchodů s oblečením pro děti Petit Bateau a kosmetické značky Daniel Jouvance nebo Dr Pierre Ricaud.

V Česku čtyřicet prodejen

Yves Rocher vstoupil do Česka v roce 1991 a patří tak zde k nejdéle působícím franchisovým řetězcům. Systém nabízí pro franchisanty dvě formy spolupráce tzv. vázanou a čistou franchisu. Při vázané franchisa centrála kompletně zařídí obchod, franchisant je pak pouze v nájmu. Vstupní poplatek do systému je 100.000,- korun. Další peníze, zhruba milion, jsou ale nutné na první závoz zboží.