„Byznys“ snídaně míří do regionů

Investice do franšízové licence Business for Breakfast se pohybuje ve stovkách tisíc korun.
Středa
20.01.2010
Franšízová síť Business for Breakfast po několika měsících působení v Praze rozjíždí podnikání také v regionech.
 

Příští týden Liberec a v březnu Hradec Králové. To jsou zatím dvě města, do kterých se chystá z Prahy rozvíjet svůj byznys franšízový koncept Business for Breakfast. „Jde prozatím o založení vlastních klubů. Pro některé další regiony však již vyjednáváme s potenciálními franšízovými zájemci,“ řekla portálu FranchisingINFO.cz šéfka franšízové sítě pro Česko Kamila Zárychtová.

Byznys se dělá při snídani

Franchisový systém Business for Breakfast, který pochází z Velké Británie, vstoupil na český trh loni na podzim. Je založen na vytváření neformálních sítí podnikatelů (business networking) při společných setkáních a tím dokáže posilovat jejich byznys. Český trh je zatím podobným podnikáním nepolíbený. Zárychtová proto vidí možnost pro rozvoj na celém území.

Investice ve stovkách tisíc

Počáteční investice do se v Česku pohybuje v řádu stovek tisíc korun. Ve Velké Británii je to například 20.000 liber (asi 600.000,- Kč). Franchisa má oproti jiným obrovskou výhodu v tom, že franšízant nemusí mít žádné zboží, sklad ani prostory, pouze know-how. Systém vznikl v roce 2001 ve Velké Británii, kde má 40 poboček a 160 klubů s přibližně 2300 členy.