Investice do franchisové pobočky Stavoodbytu začíná na 4,5 milionu korun. Vstupní poplatek je 300.000 korun
Pátek
22.01.2010
Nedaleko Prahy otevře svou sedmou franšízovou koncept prodejen stavebnin Stavoodbyt
 

Celkově osmou franšízovou pobočku otevře v Hlubočince u Prahy jediný franchisový systém u nás orientovaný na prodej stavebnin Stavoodbyt. V Česku půjde o šestou prodejnu, dvě má Stavoodbyt na Slovensku. Půjde už o druhou franšízovou pobočku nedaleko Prahy, ta první funguje v Rudné. Portálu FranchisingINFO.cz to řekla Olga Uchytilová z oddělení marketingu firmy.

Krize paradoxně pomáhá

Přestože se krize podepsala výrazně na poklesu celého sektoru stavebnictví, podle Uchytilové stávající nejistota franšíze ve stavebnictví spíše prospívá. „Při jednáních s potenciálními franšízanty vystupuje stabilita díky zapojení do sítě jako významná výhoda,“ doplnila.

Obrat provozovny až 100 milionů

Franchisový koncept Stavoodbyt je jakýmsi velkoobchodem se stavebním materiálem. Podle údajů společnosti dosahuje obrat každé z nich 20 – 100 milionů korun ročně. Stavoodbyt poskytuje franchisovou smlouvu na pět let s opcí. Vstupní poplatek je 300.000 korun. Mezi další náklady je nutné připočíst objekt a jeho vybavení a nákup prvotních zásob. Tyto investice začínají na zhruba 4,5 milionu korun.