Král Burgerů vstoupil do Ruska

Franšízový řetězec Burger King se bude rozvíjet také v Rusku
Pondělí
25.01.2010
Americký franšízový fast-food Burger King vstoupil na další východoevropský trh, tentokrát do Ruska
 

Rusko je šestou zemí střední a východní Evropy, do které v posledních pěti letech vstoupuje americký franšízový fast-food Burger King. Svou první restauraci v Rusku otevřel minulý týden Burger King v Moskvě. Otevření první restaurace v Rusku je součást strategie rozvoje v Evropě, na Blízkém Východě a v Africe, uvedla firma v tiskové zprávě.

Rozvoj mimo USA

„Více než 80 procent nově otevřených restaurací je realizováno na zahraničních trzích. Jsme potěšeni vstupem na nový strategický trh v Rusku a jeho potenciál dalšího růstu,“ uvedl šéf řetězce John W. Chidsey. Druhou provozovnu v Rusku otevře Burger King ještě tento měsíc opět v Moskvě, další pak v průběhu roku.

Burger King roste i v Česku

Mezi země, do kterých řetězec v posledních letech vstoupil je vedle Polska, Maďarska, Bulharska a Rumunska je také Česká republika. Do Česka vstoupil Burger King na podzim 2008. V současnosti zde má pět provozoven v Praze, chystá další, například na železničních uzlech. Celosvětově má Burger King 12.000 restaurací.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014