25.01.2010

Budeme dělat jen svůj byznys

říká v rozhovoru pro portál FranchisingINFO.cz jeden z majitelů franšízy The Pub Martin Šampalík.

V loňském roce jste v jedné z pražských restaurací otevřeli kavárnu. Nyní tam již není. Proč?
Ustoupili jsme od projektu kavárny, protože to nebylo úplně blízké téma našeho současného podnikání. Proto jsme se myšlenky na budování kaváren v našich restaurací vzdali. Je určitě lepší dále rozvíjet koncept a jemu příbuzné obory.

Měl na toto rozhodnutí vliv také významnější rozvoj nadnárodních franšízových řetězců?
Ano, určitě. Probíhá segmentace trhu. Lidé kteří jdou na kávu, chtějí jít do kavárny. Nechtěli jsme, aby se tříštil dojem z návštěvy našich prostor, které jsou směřovány jiným směrem.

Čím kavárny nahrazujete?
V Praze jsme volné prostory využili pro zavedení Koktejl baru. Je to určitě bližší téma k našim restauracím. Jde o plnohodnotný bar s širokým spektrem koktejlů. V restauraci v Plzni jsme prostory využili pro specializovaný obchod s pivní tématikou.

Sdílej článek

Komentáře na fórum

0

chcete víc?

newsletter Franchising.cz

If you see this, leave this form field blank