Subway otevřel 53 fast-foodů

SUBWAY loni otevřel ve střední a východní Evropě 53 restaurací
Středa
17.02.2010
Franšízový řetězec restaurací se sendviči loni v regionu střední a východní Evropy otevřel 53 nových provozoven, nejvíce v Rusku.
 

Rok 2009 byl pro SUBWAY řetězec v regionu střední a východní Evropy velmi rušný. „V loňském roce jsme v regionu otevřeli 53 nových restaurací. Nejvíce to bylo v Rusku, kde jsme otevřeli celkem 25 nových restaurací. Následovalo Polsko s 19-ti novými restauracemi," řekl Martin Princ, manažer rozvoje SUBWAY ve střední a východní Evropě. V České republice SUBWAY otevřel pět a na Slovensku čtyři nové restaurace. V celém regionu střední a východní Evropy na konci loňského roku fungovalo 156 restaurací SUBWAY, které zaměstnávají celkem okolo 1600 lidí.

Vývoj v krizi

V loňském roce se také SUBWAY řetězec musel vyrovnávat s následky celosvětového ekonomického poklesu. „V našem regionu jsme se nejlépe s ekonomickou krizí vypořádali v Polsku, Rusku a Česku. Od druhé poloviny loňského roku jsme již pociťovali zlepšení výsledků, mimo jiné také díky zavedení několika protikrizových opatření, jako byla různá speciální menu. V letošním roce očekáváme stabilizaci ekonomické situace a mírný růst,“ uvedl Martin Princ.

Franšízová licence za 200.000

Subway provozuje v 90 zemích světa 32.000 restaurací. V Česku jich má přes deset, do pěti let jich chce mít 55. První franšízovou licenci lze pořídit za 7500 eur (cca 190.000 Kč). Kompletní vybavení restaurace pak vyjde na 100.000 eur (2,5 milionu Kč).


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014