BoConcept - franšíza pro krásu domova

BoConcept soft sofa
Pátek
26.03.2010
Česká republika se zařadila do celosvětové prodejní franchisové sítě nábytku a doplňků značky BoConcept
 

Decoland s.r.o. uzavřel s BoConcept a.s. tzv. masterfranšízovou smlouvu, kterou se společnost Decoland zavázala k zastupování, propagaci a rozvoji franšízových aktivit značky BoConcept v ČR. V souladu s uzavřenou smlouvou se pod vedením Decolandu již otevřely dvě franšízové prodejny BoConcept v Praze a Brně.

Tímto se i Česká republika zařadila do celosvětové prodejní sítě nábytku a doplňků značky BoConcept. Sortiment BoConcept ale současně najdete i v prodejnách Decolandu v rámci "shop in shop" prodeje.

Ing. Miloslav Kolařík pohovořil pro www.franchisingINFO.cz o tom, jak se pracuje s franšízou uvnitř vlastní prodejny.

„Velmi oceňuji perfektní marketing, na každou sezónu máme připraveny novinky a akce, již teď jsem v očekávání, co nového přineseme v září, těším se na nové produkty, trendy i promyšlené marketingové akce, které má BoConcept připraveny do nejmenšího detailu.“

Jak jste úspěšní v době krize a co je největší překážkou při franchisingovém podnikání?
Rok 2009 byl rokem nástupu krize v našem sektoru. My jsme propad v tržbách z důvodu krize nezaznamenali. Naše prodejny se pořád rozbíhají a tržby stále rostou. Překážka je stále jen jedna - nedostatečné kapitálové zázemí těch, kteří by chtěli a uměli provozovat prodejnu BoConcept. Neochota bank podporovat sektor s designovým nábytkem.

Jaký plánujete rozvoj v ČR v nejbližší době?
Chystáme otevřít jednu další vlastní pobočku V Praze, na levém břehu Vltavy, jakmile najdeme vhodný prostor. Pro nás je vhodná lokace moderní prostor s výlohami na rušné hlavní třídě s možností parkování, to bývá celkem problém.

Je těžké sehnat provozovatele franšízy?
Myslím, že ano. V našem oboru to chce zapálení pro design a finanční zdroje. (A pro design nejsou v dnešní době zapáleny ani banky.) Musím konstatovat, že u nás se prodává stabilně s mírným růstem i v době krize a to je velmi potěšující.