Oranžový slon pro potěšení dětí

Orange Elephat prodejní místo
pondělí
29.03.2010
Franchising pro tvořivé
 

Obchodní značka “Orange Elephant” je řetězec specializovaných obchodů, zaměřených na dětskou tvořivost a rozvoj. Hlavní konkurenční výhodou jsou unikátní a nenapodobitelné produkty určené pro rozvoj dětí, charakteristický design obalů a široký výběr zboží s ohledem na módní trendy.

Pro FranchisingINFO.cz jsme položilo několik otázek paní Oxaně Kovalenkové, zástupkyni značky Orange Elephant.

Proč by se měl zájemce o franchising rozhodnout právě pro vaši značku?
Poptávka pro produktech určených pro rozvoj dětí je dlouhodobě stabilní a nezávisí na sezónních výkyvech. Síť obchodů se vyznačuje vysokou profitabilitou. Marže dosahuje 120 až 150 %. Díky využití netradičních prvků nenachází systém na trhu významnou konkurenci. Počáteční investice je poměrně nízká – již za 250 000 Kč maté hotový obchod i se zbožím.

Jak se vám daří?
Velmi dobře, jen od počátku roku 2010 bylo otevřeno na 36 obchodů. V současné době funguje 407 prodejen (325 v Rusku, ostatní v zahraničí) v Arménii, USA, Ukrajina, Moldavsko, Izrael, Kazachstán, Kyrgyzia. V dubnu naši zástupci otevírají prodejnu na Islandu. Většina z nich funguje na principu franchisingu. Nyní máme zájem o vstup do Česka, na Slovensko, Ukrajinu a Polsko, nevyhýbáme se ani dalším zemím. Vlastních prodejen máme kolem 40, ostatní jsou franchisingové.

Co ještě potřebuje zájemce, kromě již zmíněných 250 000 Kč?
Místo o velikosti 6-20m2, nejlépe v obchodním centru, kde je zajištěná dostatečná průchodnost návštěvníků, třeba u potravin, kam hodně chodí nakupovat rodiče s dětmi.

Co získá franchisant zakoupením licence?
Přesný a podrobný návod na podnikání, zboží a další věci potřebné k vybavení prodejny. Vzhledem k poměrně slušnému prodeji licencí a zajištěnému příjmu od franchisantů za licence máme dostatečné zdroje na mediální podporu a další aktivity pro propagaci značky.

Podílíme se na výstavách, charitativních akcích, stejně jako na propagaci činnosti firmy na internetových portálech a TV, tím propagujeme naše obchody a zajišťujeme příjem našim franchisantům, následně i svůj.

Jaké jsou vaše hlavní cíle do budoucna?
Hlavním cílem naší "prime class" v prodejních řetězcích je popularita naší značky (ochranné známky) na světovém trhu a získání dalších obchodních partnerů v již zmíněných zemích.


/2/
zobrazit více