Když jedna láska střídá druhou

Obchod Furla na Malém náměstí v Praze
pondělí
19.04.2010
I když jsme solidní informační server, u paní Katrin Polákové jsme vhodnější titulek nenašli. V době, kdy její manžel odešel (za milenkou) a zůstala s dítětem sama, právě rozjížděla obchod, na který se moc těšila.
 

Obchod značky Furla, láska ke krásným kabelkám a doplňkům se zhmotnila ve franšízové zastoupení pro Čechy a Slovensko. Paní Katrin je optimistka a věří, že tato láska ji vydrží po zbytek života. První obchod otevřela na Malém náměstí v centru Prahy, pro další hledá partnery. Nejlépe v Brně, Karlových Varech, Bratislavě a Košicích.

Furla je luxusní italská kožená galanterie, založená Aldem a Margherittou Furlanetti v roce 1927. V roce 1955 Aldo otevřel první obchod Furla na ulici Via Ugo Bassi v samotném srdci Bologne, kde se začaly prodávat kožené kabelky a doplňky. V sedmdesátých letech, kdy byla štafeta předána jeho dětem Giovanně, Carlu a Paolu Furlanetto, byla představena první kolekce kabelek, která nesla logo Furla. Úspěch byl okamžitý. Byla to rozhodující změna vize a strategie, která splňovala potřeby nové společnosti, ve které žily silné, nezávislé a emancipované ženy, které věnovaly pozornost nově se rozvíjejícím módním trendům.

Kolekce rostly stejnou rychlostí, jako společnost. Okolo roku 1980 si Giovanna u svého otce prosadila výrobu svých vlastních stylistických příspěvků, zatímco Carlo a Paolo se převážně zabývali strategií růstu značky. Furla vynalezla nový koncept luxusu, který byl blízký každé ženě a okamžitě se stal mezinárodní „nutností“. Odlišujícími znaky kabelek z jejich kolekcí byly vysoká kvalita, střízlivé linie a funkčnost.

Po Bologni, Římu a Paříži došlo k otevření butiku na Madison Avenue v New Yorku. Byly zahájeno plánování výhledové distribuční sítě, která měla v budoucnu pokrýt minimálně 64 zahraničních trhů od Evropy po Asii a Spojené státy.

Dnes společnost vlastní 307 značkových obchodů Furla, které se nacházejí v nejdůležitějších mezinárodních lokalitách. Existuje více než tisíc prodejních míst, počínaje klasickými obchody až po obchodní domy. Furla zaznamenala za své úsilí a dodržování mocných tradic italské mistrovské práce skvělý úspěch. Prodej v roce 2008 dosáhl částky 157 milionů EUR.

Všichni toužíme patřit mezi „horních 10 000“, s Furla nabízí být jednou (jedním) ze tří v zemi, a to je velká příležitost.