s Ivo Lamichem, manažerem franchisingu McDonald´s ČR

Pondělí
03.05.2010
FranchisingINFO.cz přínáší slíbené informace o náročném vzdělávacím programu McDonald´s
 

McDonald´s si zakládá na svém tréninkovém a vzdělávacím programu, je obecně známé, že každý vlastník licence si prošel od základních aktivit až k managmentu, jak takový program vypadá?
Potencionální uchazeč se zavazuje k účasti v tréninkovém procesu, který trvá 9 - 14 měsíců. Tento obsáhlý program je určen k tomu, aby vyškolil uchazeče ve všech aspektech řízení budoucí restaurace a pomohl McDonald's při hodnocení a rozvoji potenciálu uchazeče jako budoucího franchisanta.

Většina tréninku probíhá v restauraci McDonald's poblíž bydliště uchazeče, pokud je to možné. Během tréninku navíc absolvuje několik kurzů, z nichž většina je pořádána v místních školících centrech. Poslední kurs je týdenní a může se uskutečnit na Hamburger University, v sídle západní divize společnosti v Mnichově (Německo). Dále trénink zahrnuje interní semináře, konference a pohovory s firemním personálem.

McDonald's neplatí uchazeče jako zaměstnance a čas strávený na tréninku jinou formou, ani neproplácí s ním spojené výlohy, ale platí veškerý materiál určený k tréninku. Během tréninku nevzniká žádný právní vztah mezi uchazečem a společností McDonald's, což znamená, že uchazeč má možnost trénink kdykoli ukončit. Po úspěšném ukončení tréninku je předložena nabídka na určitou restauraci a v případě souhlasu je podepsaná franchisová smlouva. Vzhledem k rozdílné délce tréninku a doby výstavby našich restaurací při nástupu na trénink nemůžeme přislíbit uchazeči konkrétní restauraci. Vyžadujeme proto ochotu přestěhovat se v rámci regionu. McDonald's samozřejmě bere v úvahu zázemí a zkušenosti uchazeče právě tak, jako charakteristiku místního trhu.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014