Továrna na čokoládu, ve které by žasl nejen Karlík, ale i jeho autor Roald Dahl

3D čokoládový obrázek z továrny Chocolate grapfics®
Pátek
07.05.2010
Z Austrálie přichází franšíza pro velký i malý byznys - Chocolate graphics®
 

Bohatá fantazie Roalda Dahla před 45 lety nadchla mnoho dětí, nedávno natočený film pootevřel knihu dalším generacím, o tom, co dokáže Australan John Taylor však neměl potuchy.

Chocolate grapfics® je patentovaný systém potisku čokolády čokoládou, zjednodušeně řečeno.

Specializovaný proces využívá počítačové laserové technologie, které vyrábí čokolády. Moderní technologie umožní produkovat až 150 000 individuálních čokolád denně. Vyrábět je možné čokolády v různých velikostech, tvarech, je možné tisknout 3D obrázky, fotografie. Čokolády je možné použít nejen jako dárek na různé příležitosti, ale jako nápadité pozvánky, menu, vizitky.

Existuje řada nepřeberné množství chutí a náplní od klasických oříšků až po nutričně výhodnější jogurt. Ve světě mají uplatnění v hotelích, restauracích, neziskových organizacích, významných firmách a v poslední době i v galeriích umění.

Hezkým dárkem jsou při firemních akcích, svatbách, narozeninách a dalších oslavách.

Výkonný ředitel společnosti John Taylor říká: "Čokoláda je nejpopulárnější dárek. Kdo by ji odmítl? Proto jsme tak úspěšní. Jen v Americe utratí lidi za čokoládu 1 miliardu a 300 milionů dolarů, náš byznys byl postaven na nejoblíbenějším produktu. V posledních 18 měsících jsme dostali 70 poptávek na franšízy a uzavřeli licence např. ve Spojeném království, Slovensko, Skandinávie, Austrálie, Nový Zéland, Malajsie a Singapuru.“

Výhodou tohoto franšízového systému je, že nemusíte být odborníkem na čokoládu, o to se postará firma, bohatě postačí, že potenciální franšízant bude mít čokoládu rád.

Ve hře je velký byznys na výrobu, menší licence na tisk a další typ licence je zaměřený na prodej těchto produktů. Celý koncept bude představen dne 13.5. v Kongresovém centru u Hájku, v Praze na Poříčí na workshopu Představení franchisingových příležitosti.

John Taylor, majitel této značky ušel kus cesty, začínal jako instalatér a stal se skutečně úspěšným mužem, Chocolate grapfics® není jeho jedinou franšízou. Možná právě 13. květen bude den, kdy změníte svůj život.