V Praze se sešlo 1000 učitelů angličtiny z 30 zemí světa, kteří učili milion dětí

Za 25 let prošlo kurzy Helen Doron Early English celosvětově více než milion dětí
Úterý
11.05.2010
Helen Doron oslavila 25 let existence franšízových škol pro děti v Praze
 

V roce 1985 představila Helen Doron poprvé svoji inovativní metodu na principu osvojování si mateřského jazyka, první a v té době jediný jazykový program pro výuku angličtiny dětí v raném věku. Rodiče si rychle všimli vynikajících výsledků, kterých jejich děti dosahovaly, a zájem o zábavné a účinné kurzy Helen Doron, její učební materiály a speciální písně rychle rostl. Helen Doron začala poskytovat své profesionální materiály a školit další učitele. V roce 1997 založila celosvětovou franšízu, která se začala rozrůstat na stovky výukových center v různých zemích. Dnes podle její metodiky učí angličtinu přes 3 000 učitelů více než 85 000 dětí ve třiceti zemích světa.

„Každý den mají učitelé Helen Doron Early English jedinečnou možnost odhalovat zázraky a tajemství ukryté v dětských srdcích. Máme radost pokaždé, když při hodinách vidíme nadšení a zájem v očích dětí. Za 25 let své existence předala tato vzdělávací franšíza radost z učení více než milionu dětí a my jsme rádi, že můžeme být její součástí,“ řekl Marek Halfar, master franšízor pro ČR. „Jsme také velmi hrdí na to, že byla pro oslavu tohoto jubilea vybrána právě Praha. Oslavy 25. výročí budou vynikající příležitostí pro sdílení jedinečných zkušeností, předání rad a nápadů, které byly shromážděny v průběhu 25 let práce s dětmi v rámci Helen Doron Early English."

Jednou z hlavních předností Helen Doron Early English je šíře a návaznost nabízených kurzů. Rodiče si mohou vybrat celkem z 10 kurzů angličtiny v závislosti na věku a míře pokročilosti dětí. Kurzy pokrývají sedm let mluvené angličtiny pro nejmenší a malé děti a tři roky konverzace, čtení a psaní pro starší děti. Kurzy trvají zpravidla jeden školní rok a vyučuje se v malých skupinách – čtyři až osm dětí.

V České republice bylo první z výukových center Helen Doron Early English otevřeno v září 2004 v Opavě. V současné době funguje po celé České republice celkem 29 center. V menších městech dále působí nezávislí učitelé. Celkově se u nás na 47 místech učí v rámci Helen Doron Early English více než 3 300 dětí. Cílem do budoucna je otevřít centrum Helen Doron Early English v každém českém městě s alespoň 50 000 obyvateli. Mapu pokrytí ČR najdete na www.helendoron.cz.

Další informací o této franšíze naleznete také v Katalogu franšíz.