Do franchisové asociace chtějí další firmy

NATURHOUSE chce do ČAF
Úterý
01.07.2008
O členství v České asociaci franchisingu mají zájem NATURHOUSE a Triton Hunters.
 

NATURHOUSE, který se zabývá poradenstvím v dietologii a prodejem přírodních produktů orientovaných na zdravou výživu. Společnost na český trh vstoupila teprve nedávno. První obchod by chtěla síť rozjet v létě v Praze. „Zajímavá jsou pro nás větší města s více než 20000 obyvateli,“ říká majitel master licence pro Česko a Slovensko Jan Gonda. Potřebná investice do obchodu, který je v současnosti kolem 1500 po celém světě, se pohybuje do milionu korun.

O vstup do ČAF žádá také firma Triton Hunters. „Tato firma žádá o přidružené členství. Nejde o franchisový řetězec, ale o společnost vyhledávající vrcholné i střední manažery,“ uvedla výkonná ředitelka ČAF Hana Jurášková. Asociace bude o členství těchto firem rozhodovat dnes.

ČAF: Sázíme na kvalitu

Asociace má nyní 24 řádných členů, jednoho mimořádného a tři přidružené. „Je to zhruba dvacet procent z celkového počtu franchisových systémů u nás,“ uvedla Jurášková. Podobně jsou na tom i jiné asociace v sousedních zemích. „Počet členů chceme samozřejmě zvyšovat, ale klademe především důraz na kvalitu,“ doplnila Jurášková.