Americká franchisa cvičení pro ženy

Contours studio Na Zatlance, Praha 5
pondělí
17.05.2010
Contours patří k úspěšným nízkonákladovým franchisovým systémům
 

Na myšlenku zřídit fitness pro ženy přišel zakladatel společnosti Contours Express International Daren Carter v roce 1998, inspirovala ho jeho maminka, když si chtěla spolu se svými kamarádkami zacvičit, žádala ho o klíče jeho posilovny ráno nebo večer, aby mohly cvičit samy, v soukromí, bez mužů.

Contours je nový nízkonákladový franchisový koncept cvičení fitness určený výhradně pro ženy s vlastní trenérkou. Cvičení trvá jen 30 minut, kombinuje posilování s aerobním cvičením a přináší vypracovaný systém péče o členky. Posilovací stroje jsou přizpůsobeny ženskému tělu a na rozdíl od hydraulických strojů přináší ženám skutečné výsledky.

Ondřej Velc, master frachisant pro ČR a SR prozatím otevřel dvě vlastní provozovny v Praze a přidal se tak k dalším 30 zemím, kde je již 800 provozoven a další se připravují. Pokud vyjmenujeme jen několik zemí, kde franšízy fungují např. USA, Velká Británie, Japonsko Německo, Francie, Irsko, Řecko, Španělsko, Austrálie, JAR, Brazílie, zjistíme, že po celé zeměkouli jsou Contours studia.

Počáteční investice je kolem 900 000 Kč, návratnost do tří let, podle místa provozovny. Firma doporučuje cca 120m2 plochy a města s minimálně 10 000 obyvateli. V rámci franchisového balíčku nabízí soubor osvědčených postupů a rad, hotové marketingové příručky, postupy, letáky atd., územní exkluzivitu, pravidelné konzultace, poradenství s finančním modelem, pomoc při získávání úvěru, kompletní školení o péči o klientky, marketingu, obsluze on-lin programu.

Contours franchisu je možné vést jako vlastní podnik nebo prostřednictvím zaměstnanců jako zajímavou investiční příležitost. Detailní informace o této franchise naleznete v "Katalogu franšíz."