René Mandus, vlastník pekařství Mandus pracoval 12 let i s manželkou v Německu, kde posbíral zkušenosti. S narozením syna se vrátil zpět do Čech, V Německu pracoval v pekárně a věděl, že po kvalitním pečivu bude poptávka vždy a všude, proto zakoupil vybavení starší prodejny pečiva a začal pečivo prodávat. Objel 11 pekáren v okolí, dohodl si dodávky a obchod běžel, ze sortimentu si vybral to nejlepší, postupně přidal pec na rozpékání a vůně nutila zákazníky kupovat. Postupem času vybudoval vlastní výrobnu, provozuje 3 kamenné obchody a 2 prodejny pojízdné.
V Německu pracoval ve městě se 40 000 obyvateli, kde bylo jen na náměstí 11 obchodů s pečivem a ve městě celkem 40, samozřejmě supermarkety a další obchody. Velká konkurence byla velkým tlakem na kvalitu, aby pekárna prodávala, musela reagovat na novinky a požadavky trhu, to byla velká škola. Uvědomil si, že v Čechách nechce dodávat do obchodních sítí ani řetězců a dohadovat se o každý halíř, ubírat na kvalitě, aby mohl plnit vysoké marže obchodního řetězce, že největší devizou je mít své zákazníky a pro ně chce dělat pomyšlení a prodávat jim čerstvé a chutné výrobky.
Franšízu, kterou poskytuje lze rozdělit na tři samostatné podnikatelské počiny. Nejmenší je pojízdná prodejna pečiva, další možnou franšízou je kamenná prodejna pečiva a třetí možností je výroba pečiva. Všechny lze vzájemně propojovat a kombinovat.
Volná franšíza pojízdné prodejny je nyní ve východních Čechách s dojezdem na Prahu i jiné směry. Franšízant získá kromě perfektně vybaveného auta vyrobeného v Německu smluvní trasu, kromě obcí objíždí školy, továrny a další objekty, které mají o službu zájem. Další akce si franšízant zajišťuje sám, o víkendu může jezdit na trhy, festivaly a poutě. Zkušenost je, že je vždy vyprodaný. Kromě auta, zboží a trasy získává ještě balík informací, poradenství, školení rad a také znělku Vilém peče housky, kterou ohlašuje svůj příjezd. O službu mají zájem i obce, kde se postupně ruší obchody i dopravní obslužnost a obyvatelé si tak mohou nakoupit kvalitní čerstvé pečivo přímo v obci.
Franšízu na výrobu nabízí franšízor po celé České republice, pokud získá zázemí další výroby, uvolní se tak další pozice pro kamenné obchody i pojízdné prodejny.
PŘEČTI ČLÁNKY
Prodejna novin a tabáku Relay je možností, jak podnikat pod známou značkou s minimálními nároky na počáteční investice. Jak se jim u nás daří a čím mohou oslovit zájemce?
Franšízový prodejce sypaného čaje a výběrové kávy letos získal podíl na čajové továrně přímo v Indii. Nové obchodní cíle nyní zaměřují především na zahraničí
„Celý náš byznys je postavený na lidech, jsou to nejcennější, co máme," říká Petr Adámek, franšízový specialista značky Náš chléb Vaše pekárna.
„Naším strategickým cílem je udržet trend v expanzi nových prodejen a zajistit rozvoj náš i obchodních partnerů," říká Jaroslav Smrčka, manažer sítě Traficon.
Poslední dva roky nebyly pro franšízu PONT to go procházkou růžovým sadem. Na co se aktuálně soustředí a jaké jsou plány do roku 2023?
Nejčtenější
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Populární na fóru
Fornetti se mění v Minit
Zdravím,no někde je asi problém.Co myslíte?Petr
Pont zamířil na Florenc
0:38, pondělí, obchod PONT na Florenci: Přijel jsem z cesty, mám chuť na jedno plzeňské pivo. Pivo se zde prodává pouze po čtyřech půllitrech. První kopanec....
Fornetti se mění v Minit
Dokud se nezmění i ceny tak se nic moc neděje. Fornetti obchod jsem otevřel v Ostravě a držel jsem bez to bez zisku 3 měsíce. Krásně jsem jim naletěl na jejich...
Fornetti se mění v Minit
Zajímavé, docela ráda bych se dověděla více. Bude nějaký rozhovor?
Tesco na odchodu?
Co myslíte, je odchod Tesca z ČR reálný?
Má šanci na úspěch?
Do České republiky míří rakouský koncept Tiroler provozující obchůdky s alpskými delikatesami. Jeho zakladatel Wolfgang Obermüller prozradil jeho plány. Co...
Výhodou je důraz na kvalitu
Ani bych nečekal, že české čaje takto uspějí ve světě. Výborně!
Konkurenční boj začíná
Já bych je hnal, dyť jim to ukradli!