Franšíza, která přijede za vámi

Středa
19.05.2010
Pekařství Medikus rozjíždí prodejny na kolech
 

René Mandus, vlastník pekařství Mandus pracoval 12 let i s manželkou v Německu, kde posbíral zkušenosti. S narozením syna se vrátil zpět do Čech, V Německu pracoval v pekárně a věděl, že po kvalitním pečivu bude poptávka vždy a všude, proto zakoupil vybavení starší prodejny pečiva a začal pečivo prodávat. Objel 11 pekáren v okolí, dohodl si dodávky a obchod běžel, ze sortimentu si vybral to nejlepší, postupně přidal pec na rozpékání a vůně nutila zákazníky kupovat. Postupem času vybudoval vlastní výrobnu, provozuje 3 kamenné obchody a 2 prodejny pojízdné.

V Německu pracoval ve městě se 40 000 obyvateli, kde bylo jen na náměstí 11 obchodů s pečivem a ve městě celkem 40, samozřejmě supermarkety a další obchody. Velká konkurence byla velkým tlakem na kvalitu, aby pekárna prodávala, musela reagovat na novinky a požadavky trhu, to byla velká škola. Uvědomil si, že v Čechách nechce dodávat do obchodních sítí ani řetězců a dohadovat se o každý halíř, ubírat na kvalitě, aby mohl plnit vysoké marže obchodního řetězce, že největší devizou je mít své zákazníky a pro ně chce dělat pomyšlení a prodávat jim čerstvé a chutné výrobky.

Franšízu, kterou poskytuje lze rozdělit na tři samostatné podnikatelské počiny. Nejmenší je pojízdná prodejna pečiva, další možnou franšízou je kamenná prodejna pečiva a třetí možností je výroba pečiva. Všechny lze vzájemně propojovat a kombinovat.

Volná franšíza pojízdné prodejny je nyní ve východních Čechách s dojezdem na Prahu i jiné směry. Franšízant získá kromě perfektně vybaveného auta vyrobeného v Německu smluvní trasu, kromě obcí objíždí školy, továrny a další objekty, které mají o službu zájem. Další akce si franšízant zajišťuje sám, o víkendu může jezdit na trhy, festivaly a poutě. Zkušenost je, že je vždy vyprodaný. Kromě auta, zboží a trasy získává ještě balík informací, poradenství, školení rad a také znělku Vilém peče housky, kterou ohlašuje svůj příjezd. O službu mají zájem i obce, kde se postupně ruší obchody i dopravní obslužnost a obyvatelé si tak mohou nakoupit kvalitní čerstvé pečivo přímo v obci.

Franšízu na výrobu nabízí franšízor po celé České republice, pokud získá zázemí další výroby, uvolní se tak další pozice pro kamenné obchody i pojízdné prodejny.