Polská Žabka začíná nabízet vlastní výrobky

Prvních 70 potravinových výrobků je již na pultech, dalších 140 chce řetězec uvést do konce roku
pondělí
31.05.2010
Prodej vlastních značek v roce 2009 vzrostl téměř o 30%.
 

Polská maloobchodní síť Žabka, kterou vlastní fond Penta Investments, přichází po vzoru britského Teska nebo francouzského Carrefouru na polský trh s vlastní produktovou nabídkou, uvedl deník E15.

Pod vlastní značkou nabízí Žabka především mléčné výrobky, nápoje, pivo, slané krekry, rybí konzervy, sladkosti a uzeniny zastřešujících brandů Mleczny Dwór, Max Snack, Top Fish nebo Tradycyjne Smaki.

Podle PR manažera maloobchodní sítě Jacka Spychała je Žabka vůbec první sítí tohoto typu v Polsku, která se odhodlala nabídnout zákazníkům vlastní, navíc cenově výhodnější řadu potravin. Nákupem privátního zboží Žabky ušetří polský zákazník oproti běžnému produktu až třetinu ceny. Žabka svým rozhodnutím logicky reaguje na změnu chování Poláků v obchodech. Podle zjištění firmy Nielsen jen v loňském roce vzrostl prodej vlastních značek, zejména v segmentu potravin, téměř o 30%.

Zda se privátní produktová řada Žabky dostane i do Česka, bude jasnější za měsíc. „Zatím je to ve fázi jednání,“ řekla Kateřina Rašková z marketingu Žabky.