Rodiče na vzdělávání svých dětí nešetří, ale za své peníze vyžadují nejvyšší kvalitu

pondělí
31.05.2010
říká Marek Halfar, Master franchisant Helen Doron Early English pro ČR.
 

Helen Doron vstoupila do ČR poprvé před 5 lety prostřednictvím Vás, kde jste se o tomto franchisovém systému v době, kdy franchising v ČR byl teprve na vzestupu, dozvěděl?
K franchisingu mě přivedl můj kolega, pan Leboisne, se kterým jsem nějakou dobu spolupracoval na projektech ve Francii a tam jsem také, poprvé před 15 lety, navštívil franchisingový veletrh. Tato možnost spolupráce mezi firmami mě zaujala a překvapilo mě, že skoro v každém oboru je možné najít franchisingový koncept. Tam jsem se poprvé setkal s Helen Doron.

Jak náročné bylo získání licence Mastera? Měl jste před tímto rozhodnutím již podnikatelské zkušenosti?
Celý proces od prvního dotazu trval skoro 14 měsíců. Nejprve jsme zřídili pilotní centrum tak, abychom si mohli vše odzkoušet a nabídnou budoucím zájemcům jasný koncept a finanční rozvahu. Určitě mi pomohly mé dřívější podnikatelské zkušenosti a při schvalování hrály důležitou roli.

Jak dnešní ekonomická situace ovlivnila Váš rozvoj? Šetří rodiče dle Vašeho názoru i v této oblasti vzdělávání dětí?
V tomto roce jsme zaznamenali nárůst o 25% a počítáme, že v září se dostaneme na 4 000 žáků. Rodiče na vzdělávání svých dětí nešetří, ale za své peníze vyžadují nejvyšší kvalitu. Helen Doron dnes působí ve 40 zemích světa a v ČR máme zastoupení již na 50 místech.