Začněte od podlahy...KOMFORT jako budoucnost pro franšízanty?

Prodejna KOMFORT v Praze - Čestlicích
Středa
02.06.2010
V České republice má zatím 6 vlastních prodejen
 

Franšízový obchod v Polsku zaznamenal v posledních letech velký obrat, před deseti lety bylo polských franšíz na trhu jen několik (podobně jako u nás), franšízu rozjížděli zahraniční koncepty, nyní je situace opačná, většina franšíz je polská. Sami Poláci říkají, že tím, že je většina firem v rukou místních obyvatel, neodrazila se u nich tolik globální krize.

Komfort je polská franšíza a je to jedna z největších sítí specializovaných na prodej podlahových krytin, koberců, dřevěných podlah, příslušenství pro instalaci a údržbu. V prodejnách se nabízí i dveře a záclony a vše, co k nim patří.

Expanze Komfortu v České republice probíhá podle plánu. Od března roku 2009, kdy Komfort vstoupil na český trh, otevřel již 6 prodejen. Do konce roku plánuje otevření ještě dalších 3 prodejen, a to v Liberci, Brně a Praze. V březnu 2010 Komfort otevřel rovněž 1. prodejnu na Slovensku v Košicích a další otevře v Bratislavě.

České prodejny jsou prozatím vlastní, franšízanti tak budou mít rychlejší nástup. Prodejny jsou většinou umístěny ve obchodních centrech větších měst - Praze, Ostravě, Plzni, Olomouci, Ústí nad Labem a Karviné.

Investice v Polsku se pohybuje do jednoho milionu korun v závislosti na rozsahu úprav prodejny. V ceně je zahrnutý design prodejny, školení, marketing i reklamní činnost k otevření prodejny. Franšízant neplatí licenční poplatky. Obchod vyžaduje plochu 300- 500 m2 se smlouvou minimálně na 5 let, dobré umístění s možností parkování.

Jerzy Szkwarek z CEO Komfort obchody říká pro FranchisingInfo.cz: „Česká republika byla správným rozhodnutím, máme pozitivní ohlas a slušné výsledky.“

Očekává se, že také na českém trhu bude KOMFORT fungovat na principu franšízy. Budoucí franšízant tak získá prodejnu zavedenou s minimálním rizikem a slušnou návratností investic. V případě dotazů kontaktujte redakci FranchisingINFO.cz, kde Vám rádi sdělíme další informace.