Franchise s vůní Paříže

Carré Blanc se specializuje se na kvalitní a designový bytový textil
Pátek
11.06.2010
Módní bytový textil Carré Blanc nabízí příležitost franšízantům
 

Koncem loňského roku otevřela Sabina Obluková, master franšízantka pro Českou a Slovenskou republiku první prodejnu v pražském OC Letňany, nyní přidala i e-shop. Po třech letech příprav se tak dostala do fáze hledání dalších fnašízantů, kterých nebude mnoho. Prostor pro toto zboží vidí v Brně, Ostravě a na Slovensku prozatím v Bratislavě.

Ve svém franšízovém podnikání tak skloubila zkušenost marketingové ředitelky, pozitivní vztah k hezkým věcem a jistotu v podnikání, jak sama říká: „Řekla jsem si, že zvlášť v době recese je menší riziko pustit se do podnikání s prověřeným konceptem a silnou značkou v zádech. Měla jsem kamarády, kteří provozovali jiné franšízové systémy, nechala jsem se inspirovat a hledala ten nejlepší pro mě. Rozjela jsem se na největší evropský franšízový veletrh do Paříže. Tam mě nadchl koncept společnosti Carré Blanc. Přemýšlela jsem, co mi na českém trhu chybí. Pojetí bytového textilu jakožto módní záležitosti se mi moc líbilo.“

Carré Blanc vznikla v roce 1982, specializuje se na kvalitní a designový bytový textil v kategoriích pro koupelnu, ložnici, kuchyň a dětské pokoje. Dnes provozuje 250 obchodů v sedmnácti zemích světa, loni dosáhla obratu 84 milionů eur.

Franšíza Carré Blanc patří k těm méně náročným. Nejde ani o internetový obchod za několik tisíc, ani o investici za desítky milionů korun. Celkem se investice pohybuje okolo 5 milionů korun. Důležitý je výběr místa pro obchod, v kvalitních nákupních centrech je většinou obsazeno a na místo se musí čekat. Správné místo a dobrá značka jsou předurčeny k úspěchu.

Více informací Vám ochotně poskytne redakce FranchisingINFO.cz.