Chceme se zařadit mezi největší sítě v ČR a otevřít nad 50 prodejen

pondělí
14.06.2010
říká Miloš Šubert, majitel společnosti Stavoodbyt.
 

Jak se vám daří v době, kdy se pozastavila řada staveb?
Naše podnikání je založeno na samostatném podnikání pod jednou značkou, proto jsme nezaznamenali takový propad, abychom museli zavírat prodejny. Jsme zaměření spíše na drobné řemeslníky a menší stavební firmy a tam je práce stále dost. Problémy měli spíše větší developerské projekty, závislé na financování z bank.

Museli jste zavřít nějakou prodejnu?
Zatím ne, průběžně řešíme problémy našich partnerů, pravidelnými konzultacemi se jim snažíme předejít. Nic zásadního jsme řešit nemuseli, je to dané i kvalitní přípravou franšízového konceptu, který jsme připravovali 2 roky. Pokud by se někde vyskytly nějaké vážné problémy, jsme schopni si prodejnu převzít jako vlastní nebo přenechat jinému zájemci.

Jak vás ovlivňuje síť hobby marketů?
Je to konkurence v některém sortimentů, hobby markety jsou jiný formát. My jsme zaměření na realizační firmy a hobby markety na drobné zákazníky. V oblasti řemeslníků jsme si konkurence. Pro řemeslníky máme výhodné nabídky, osobní přístup, kvalitní materiály, umíme poradit a odbavit ho mnohem rychleji, máme pro ně individuální cenovou nabídku.