Žabka konkuruje České poště

Cílem je změnit pohled na české tradiční obchodování vytvořením sítě moderních, profesionálně vedených prodejen se širokou nabídkou značkových výrobků a služeb.
Pátek
09.07.2010
Nezaplacené složenky mohou být důvodem proč si skočit do Žabky
 

Síť maloobchodů Žabka nabízí službu placení složenek. Žabka je první firmou na trhu mimo Českou poštu, která tento servis nabízí. Platit složenku budou mít v Žabce možnost zákazníci, kteří v prodejně utratí minimálně padesát korun. Jedna transakce pak stojí 9,90 Kč. Žabka bude konkurovat poště nejen cenou, ale i délkou pracovní doby. Zatímco většina pošt končí v 18 hodin, obchody Žabky mají otevřeno do 23 hodin. Pošta si za přijetí složenky účtuje 22 korun. Výhodou je na rozdíl od České pošty i možnost placení kartou.

Síť maloobchodních prodejen Žabka již provozuje 100 prodejen. V roce 2009 dosáhly investice do Žabky přes 250 mil. korun. Společnost dosáhla obrat přes 500 mil. korun, v roce 2010 se plánuje dostat na úroveň 1,2 mld. korun.

Žabka hodlá v expanzi nadále pokračovat a chce stát v čele konsolidace nezávislého maloobchodního trhu v Česku. Strategie budování sítě probíhá dvojím způsobem – ve vytipování vhodné lokality pro novou prodejnu nebo v efektivním využití stávajících akvizic domácího obchodního prostředí. Do konce roku 2010 plánuje uvést do provozu zhruba dalších 60 prodejen.

V současnosti Žabka působí, nejvíc na území Prahy ale i v Plzni, v Jihlavě, ve Slaném, v Roudnici nad Labem, ve Volyni a Příbrami. Do tří let Žabka plánuje rozšíření na 250 prodejen po celém území České republiky, do pěti let chce mít 500 prodejen.

Žabka, a.s. se specializuje na vybudování sítě prodejen typu „convenience stores – pohodlných prodejen“ se širokým sortimentem potravin, čerstvého zboží a ostatních výrobků každodenní potřeby. Součástí rychlého a zejména pohodlného nakupování patří i stále se rozšiřující nabídka služeb pro zákazníky (platba složenek, dobíjení kupónu GSM, využití terminálu Sazky apod.).

Na trhu Žabka působí od roku 2008, začínala v Praze. Prodejny Žabky jsou odpovědí na změnu životního stylu obyvatel České republiky a jejich měnících se potřeb – chuť nakupovat rychle a pohodlně, plně využít svůj volný čas ve svůj prospěch. Prodejny jsou provozovány partnerským způsobem – každá prodejna má svého majitele a prodejnu provozuje jako samostatný podnikatel.

Pro více informací o partnerském systému Žabka kontaktujte redakci FranchisingINFO.cz.