Největší hráč na trhu hypoték

pondělí
02.08.2010
o vzniku a rozvoji společnosti GEPARD FINANCE a.s. odpovídá Ing. Jan Kruntorád, generální ředitel.
 

Jak vznikly GEPARD FINANCE a proč?
Vznikly v roce 2002, jako přirozený požadavek trhu. Jako bankovní úředníci jsme často přicházeli o bonitního klienta, který měl i dobrou nemovitost, ale nevešel se do standardů banky.

Jste největším hráčem na trhu hypoték, prezentujete se jako nezávislý subjekt, můžete to vysvětlit?
Naše služba je zdarma, platí nás banka na provozní bázi. My klientovi porovnáme podmínky různých bank, pro banky jsme velkoobchodní klienti, takže často máme výhodnější podmínky, než samotná banka. Naše služba je skutečně nezávislá i proto, že jsme nastavili model fungování tak, že náš makléř má stejnou odměnu za každý obchod stejně, bez ohledu na to, v které bance se realizuje. Naše služba je skutečně nezávislá.

Na trhu jste již osm let, od začátku jste poskytovali franšízu?
Prvních 5 let jsme fungovali na bázi regionálních ředitelů, po 5 letech se nám zdálo, že musíme rozšířit trh, protože ne každý regionální ředitel měl stejné ambice a někde byl trh neobsazen, chtěli jsme naši síť zhustit a museli jsme udělat zásadní rozhodnutí. Volba padla na franšízu, kterou poskytujeme od 1.1.2009.

Osvědčila se Vám franšíza?
Vyplatila se nám důkladná příprava, které jsme věnovali téměř dva roky, nyní jsme zavedení, víme co můžeme očekávat od franšízantů a co oni od nás. Vše funguje velmi dobře, chystáme se na další trhy. Připravujeme se na zahraničí, přizpůsobujeme franšízu legislativě, mohu prozradit, že od 1.1.2011 chceme otevřít Slovensko.