Velká změna v českém bankovnictví

pondělí
16.08.2010
UniCredit Bank již uzavřela první smlouvy s franšízovými partnery na provoz obchodního místa.
 

V plném proudu jsou výběrová řízení na první „bankovní“ franšízu v ČR. V současné době jsou podepsány první smlouvy na provozování obchodního místa, s tím že zájem o tento druh podnikání projevují aktivně další zájemci.

První obchodní místa provozovaná na franšízovém principu, pod hlavičkou UniCredit Bank budou velkým zlomem v oblasti distribuce finančních produktů. Do konce letošního roku budou otevřeny první franšízy, kam budeme mít možnost chodit do „své“ banky, kde nás rádi uvidí. Osobní vztahy, nadstandardní přístup, diskrétnost jsou položky navíc, které bychom od svého bankéře měli dostat.

Ing. Lenka Šťastná, prezidentka Business and Professional Woman ČR, původně pracovala mnoho let v bankovnictví, říká: „Když jsem byla před dvanácti lety na stáži v Hamburku, byla jsem unešená, když přišel klient do banky, každý z pracovníků ho pozdravil, podal ruku, klient dostal kávu, pohovořili jsme o životě. Jen třetinu času jsme věnovali samotnému obchodu. Ty další dvě třetiny byly mnohem důležitější, než ten obchod samotný. Každý z nás chce někam patřit, chce, aby si ho obchodní partneři vážili. Podobnou zkušenost mám i z banky např. v Mississippi. Banka má být s klientem v dobrých i špatných časech. Při rozhodování o klientovi do mozaiky zapadají i ty napohled nepodstatné rozhovory o životě. Myslím si, že soukromé pobočky bank mají svoje místo a jejich úspěšnost bude kopírovat osobnost majitele pobočky, jeho schopnost empatie, pochopení situace klienta a hledání vhodného řešení. Banky jsou připravené do menších měst, tam bych velmi dbala na diskrétnost personálu. Je velmi lákavé podívat se do systému a říci kamarádce, manželovi, jak si kdo stojí. Taková informace se skoro vždycky dostane dál a klient bude velmi opatrný, jestli do takové banky půjde.“

Franšízy budou lokalizovány ve městech kolem 15 tisíc obyvatel. V rámci těchto obchodních míst nebudou realizovány hotovostní operace, klienti budou ovšem moci využít nepřetržitého provozu bankomatu nové generace.

Zájemci o franšízu UniCredit Bank získají více informací níže v Katalogu franšíz nebo v redakci FranchisingINFO.cz.


/1/
zobrazit více