Nelituji, že jsem se pustil do prodeje sendvičů

Pondělí
30.08.2010
říká David Biskup, jeden z prvních provozovatelů a vlastníků franchisy SUBWAY.
 

Bylo správné rozhodnutí prodávat sendviče SUBWAY?
Určitě, nelituji, dnes máme tři restaurace.

Kdy jste začal?
Začal jsem v roce 2004 restaurací ve Štěpánské, rozhodoval jsem se v roce 2002, chtěl jsem se spojit se silnou značkou. Po několika měsících jsem se rozhodl pro světovou jedničku, kterou je Subway dodnes. Půl roku jsem porovnával systémy, vyhodnocoval. Nakonec padlo rozhodnutí na Subway.

Byli jste první?
Mysleli jsme, že ano, ale nakonec první otevřela v roce 2003 jiná skupina, která přišla z Ameriky a otevřela restauraci v Karmelitské ulici.

Jaké byly další kroky po tom, co jste se rozhodl?
Nejdříve jsme na několik mailů nedostali žádnou odpověď, ale naše vytrvalost donutila Američany odpovědět. Bylo vidět, že máme skutečný zájem. Pak to šlo celkem rychle, připravili jsem byznys plán a šest měsíců komunikovali, pak jsme koupili licenci, následně jsme absolvovali trénink a s certifikátem v kapse jsme chtěli otevřít restauraci, věděli jsme, co nás čeká, začala práce. Otevírali jsme asi za 7 měsíců.

Jaké máte další plány?
Otevřeli jsme třetí restauraci na letišti, soustředíme se na přesun na atraktivnější místa našich dvou restaurací, chceme posílit tým zaměstnanců a možná v roce 2011 budeme pokračovat v otevírání dalších restaurací. Nejsme sami s touto licencí, na trh vstupují další a další podnikatelé s novou licencí, uvidíme, co bude.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014