První čokoládovna bude již v říjnu v Praze

pondělí
06.09.2010
Franšíza Cacao Sampaka vstupuje do východní Evropy přes Prahu.
 

Španělská čokoláda je stejně vyhlášená jako španělské víno, šunky nebo sýry. Právě ze Španělska přichází nový franšízový koncept pro milovníky čokolády. V novém nákupním centru na Harfě v Praze bude otevřená první čokoládovna pod značkou Cacao Sampaka. Na 135m2 nabídne kromě čokoládovny (jak jinak pojmenovat občerstvovnu s čokoládou? ) i obchod s pochoutkami s čokoládou.

V čokoládovně dostanete na výběr mnoho druhů horké čokolády i sendviče, panini, těstoviny, chlebíčky, speciální sladké chlebíčky, dortíky, zmrzliny nebo třeba čokoládovou klobásu. Nabídkový list je rozdělen na snídaně, obědy a kdykoliv. Nabídka je skutečně pestrá, pro nerozhodné je připravená degustace.

Součástí provozovny je obchod s čokoládou, ve kterém si zákazník kromě nepřeberné nabídky čokoládových specialit může zakoupit dárkové zboží, na které jsou připravené krásné krabičky. Určitě zajímavá nabídka pro firmy, které ještě nebudou mít vyřešené dárky pro klienty na konci roku.

Společnost klade důraz na poctivé suroviny bez chemických přísad, vysokou kvalitu výrobků za přijatelnou cenu. Zboží vyrábí sami a hned z výroby jde do prodeje, bez zbytečných nákladů na sklady, distribuci. Vyrábí kolem 300 druhů bonbónů. Nezanedbatelným prodejním úspěchem je design jak prodejny, tak výrobků a jejich obalů.

V rámci franšízového balíčků dostanete obchodní plán, kompletní tréninkový program, pravidelný dohled formou návštěv zástupců společnosti, reklamní a marketingovou podporu, software speciálně vyvinutý pro tento provoz.

Minimální prostor je 120 m2, pořizovací investice je 180 000 Euro. Firma očekává maximální osobní nasazení, účast na třítýdenním školení v sídle společnosti, minimálně pětiletou zkušenost s podnikáním nebo vedením týmu. Musíte si zajistit prostory na velmi frekventovaném místě ve městě nebo aglomeraci s 500 000 obyvatel, příznivý je příliv turistů. Za licenci zaplatíte jako počátečnou investici 37 000 Euro, měsíčně pak poplatek ve výši 600 Euro. Za softwarovou licenci 7 200 Euro, školení vás přijde na 3 500 Euro. Naopak na reklamu dostanete 1,5% z nákupu zboží.

Společnost Cacao Sampaka má nyní prodejny s čokoládou například v Barceloně, Berlíně, Dubaji či Lisabonu.