LEVI STRAUSS & CO je společensky odpovědnou firmou

„Budeme pokračovat v inovování a nadále vyrábět látky s atraktivní povrchovou úpravou, ale Budeme při jejich výrobě používat ruční pískování a další bezpečné techniky,“ uvedl David Love, starší viceprezident LS&CO.
pondělí
27.09.2010
Globální zákaz pískování předchází zdravotním rizikům, vyšší podíl ruční práce zajistí více pracovních míst.
 

Společnost Levi Strauss & Co. oznámila, že se v rámci snah o zlepšení pracovních podmínek zaměstnanců oděvního sektoru připojila k iniciativě společnosti H&M vedoucí k celosvětovému zákazu pískování a tento zákaz okamžitě aplikuje při výrobě všech svých produktových řad. Obě společnosti také vyzývají další, aby se k němu připojily.

Pískování je jednou z mnoha technik povrchové úpravy látky, používaných k vytvoření obnošeného vzhledu džínsů a dalších oděvů. Pískování za použití oxidu křemičitého (sloučeniny nacházející se v písku) představuje bez správné ochrany vážné zdravotní riziko. „Protože si uvědomujeme existenci nezodpovědných továren, které se uplatňováním standardů ochrany zdraví nezabývají, rozhodli jsme se tento výrobní postup vůbec nevyužívat,“ uvedl David Love, starší viceprezident LS&CO.

S okamžitou platností přestává LS&CO. zadávat objednávky na pískované produkty a od 31. prosince tohoto roku se tato technika nebude používat v žádné z jejich výroben. Zákaz zahrnuje použití oxidu hlinitého, silikátu hliníku, karbidu křemíku, měděné strusky a granátu při povrchových úpravách látek.

Miroslav Kubricht, Country Manager Levi Strauss Praha, spol. s r.o., dodává: „LS&CO. se v otázce zajišťování ochrany zdraví pracovníků oděvního průmyslu neangažuje poprvé. Již v roce 1991 představil své Podmínky spolupráce (Terms of Engagement), v nichž jsou pro jeho továrny a také dodavatele obsaženy směrnice týkající se všech aspektů výroby, od otázek ochrany zdraví a bezpečnosti práce, přes zákaz zaměstnávání dětí až po svobodu sdružování. Co bylo v té době bezprecedentním krokem, je nyní běžnou praxí ve většině předních firem působících v oděvním průmyslu.“

Levi Strauss patří k významným světovým frašízorům, v ĆR má 10 poboček, na Slovensku 3. Kromě toho pak existuje více než 100 obchodních míst v ČR a SR, kde se Levi´s prodává. V současné době je prostor pro 4-5 franšízantů ve velkých městech.

Podrobnosti k franšízovému konceptu najdete níže v Katalogu franšíz.