Fornetti slaví 10 let na českém trhu

Čtvrtek
30.09.2010
Maďaři vědí co je dobré, nepřekonatelné pečivo Fornetti je nízkonákladová franšíza. Na 160 provozoven denně upeče a prodá tuny sladkých i slaných pochoutek.
 

V Uhrách se vždy dobře vařilo a peklo, cukrárny v Maďarsku jsou nepřekonatelné, dobré jídlo je součásti maďarské kultury. Fornetti jsou původně z Maďarska, v Česku je máme již 10 let a fornetti nám chutnají. Jediné, co český trh nepřijal, jsou pagáče (tradiční maďarské slané pečivo ze škvarků), zato jsme si oblíbili pizzové nebo vanilkové mini FORNETTI, které jsou nyní na našem trhu nejžádanější.

O Fornetti jsme si povídali se Zoltánem Ambrovicsem - jednatelem společnosti FORNETTI Bohemia, s.r.o..

Jste na českém trhu již více jak 10 let, jak se změnilo Vaše postavení na něm?
Na náš trh jsme vstoupili relativně pozdě. Většina obchodních řetězců již fungovala ve větší míře, bariérou ve vývoji našeho obchodu byl způsob prodeje pekárenských mini výrobků na váhu. I přes tyto počáteční problémy se nám podařilo relativně rychle vybudovat základní prodejní síť.

Jak je to s budováním nových provozoven dnes?
Postupem času je trh včetně našich partnerů a zákazníků čím dál náročnější. Spočívá to především ve zvyšující se finanční náročnosti zejména v oblasti nájmů, ale i ve zvyšující se poptávce po novinkách. Stejně tak je čím dál tím těžší najít vhodné prostory. Toto vše má negativní vliv na počet nově otevřených provozoven.

V čem hlavně je Vaše koncepce unikátní?
Prodáváme výrobky, které jsou typické jen pro naší značku FORNETTI. Především jde o mini plněné výrobky. Unikátní je také způsob prodeje těchto výrobků na váhu. Spolupráce s námi je pro obchodní partnery velmi jednoduchá a bezproblémová. Snažíme se jim vyjít vstříc a zároveň nabízíme komplexní logistický i marketingový servis. Technologie, na kterých se finalizují naše výrobky, jsou majetkem společnosti FORNETTI a partner má zajištěný bezplatný servis.

Kde se vaše polotovary vyrábí?
Výrobky pro Český trh se vyrábějí v závodě FORNETTI Slovakia v Dunajské Stredě. Distribuce těchto výrobků je v České republice zajištěna z distribučního skladu v Holubicích u Brna.

Jaké je portfolio Vašich výrobků?
Jsou to především malé koláčky, ke kterým již vlastně všeobecně patří název FORNETTI. Ty u nás najdete v několika slaných i sladkých variacích. Stejně tak slané i sladké u nás nakoupíte tzv. FORNETTI XXL. Ve většině provozoven můžete nakoupit i speciální FORNETTI pizzu. Produkujeme spoustu dalších zajímavých pekárenských produktů, se kterými se můžeme setkat i v několika českých super a hypermarketech.

Jaké máte plány do budoucna?
Za více jak 10 let našeho působení se nám podařilo vytvořit stabilní zázemí společnosti FORNETTI Bohemia. Naším prvořadým úkolem je dále rozšiřovat trh a zvýšit prodeje našich stávajících franchisových partnerů. Nadále chceme být seriozní obchodní partner pro naše franchizanty a to minimálně na dalších 10 let.

V redakci blahopřejeme k úspěchu a doporučujeme, zajděte si do Fornetti na vynikající záviny, jaké umí udělat jen Maďaři a … popřemýšlejte o podnikatelské příležitosti, kterou Fornetti nabízí, třeba obchod s voňavým pečivem je přesně to, co ve vašem městě chybí.

Více informací najdete níže v Katalogu franšíz.


/1/
zobrazit více

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015