Obchodník s cennými papíry CYRRUS, a.s. poskytne 11 franchisových licencí

Firma sídlí od svého založení, tj. roku 1995 v Brně a má pobočku i v Praze a Varšavě.
Čtvrtek
07.10.2010
Nová franchisová příležitost pro velké hráče, již 62. příležitost na vlastní byznys v Katalogu franšíz.
 

Zajímavé franšízové příležitosti jsou licence na soukromé banky, oceňování podniků nebo makléřské služby. Prvním poskytovatelem franšízové licence v oblasti makléřských služeb je společnost CYRRUS, a.s.

„Inspirací pro nás byl zejména polský finanční trh, ve kterém franchisa hraje významnou roli. Předpokládám, že tento trend bude stejný i u nás a my jsme první vlaštovkou,“ říká Jan Procházka, který je zodpovědný za rozvoj CYRRUS, a.s., a zároveň člen poradního sboru vlády NERV.

CYRRUS, a.s. je jedna z největších makléřských společností, která poskytuje komplexní služby na kapitálových trzích pro individuální i korporátní klientelu. Společnost je jedním z největších českých obchodníků s investičními certifikáty. Zaměřuje se především na burzovní obchody v systému SPAD pražské burzy a obchodování na akciových trzích v Polsku, Maďarsku, Turecku, Německu a USA.

Společnost vznikla v roce 1995. V současné době patří mezi 21 členů burzy cenných papírů v Praze a Varšavě.

Výběr franchisantů

Kandidát na tuto franchisingovou licenci by měl být držitel makléřské licence s výbornou znalostí kapitálového trhu a praxí v obchodování s investičními instrumenty, který má praktické zkušenosti s vlastním úspěšným podnikáním, je vysoce flexibilní, má manažerské schopnosti a dobrou znalost lokálního prostředí.

„Hned na úvod jsme si nastavili velice striktní pravidla výběru franchisantů a odpovídající cenu za užívání naší značky. Franchisant naopak získá certifikáty, licence a připojí se k zavedené značce. Dostane potřebnou analytickou, marketingovou a informační podporu, know-how pro provozování pobočky a pro obchodování se svými klienty, říká Tomáš Krampera, šéf oddělení prodeje služeb CYRRUS, a.s., a spoluautor konceptu.

CYRRUS, a.s. bude poskytovat franchisantovi školení a informační servis. Franchisant bude také využívat softwarové a hardwarové zázemí společnosti, která má již dlouholeté zkušenosti s úspěšným obchodováním na světových trzích.

Vstupní poplatek za franchisingovou licenci pro rok 2010 je 1 milion korun, počáteční investice do vlastní pobočky 0,5 až 1 mil. v závislosti na velikosti a místě, průběžný poplatek 20% z tržeb a 50 000 korun.

První pobočka již v přípravě

CYRRUS, a.s. již má své první zájemce. „Od 1. 9. 2010 se u nás zaučuje první franchisant, který rozjíždí náš pilotní projekt. První pobočka se otevře v Pardubicích“ dodává Krampera. Licence je možné získat také pro města Liberec, Hradec Králové, České Budějovice, Plzeň, Karlovy Vary, Ostrava, Olomouc, Teplice, Ústí nad Labem a Kolín.

Další podrobnosti o konceptu CYRRUS, a.s. najdete níže v Katalogu franšíz.