Marks&Spencer letos čtyřikrát nově

Marks&Spencer letos čtyřikrát nově
pondělí
14.07.2008
Britský maloobchodní řetězec míří do dalších krajských měst v regionech
 

Čtyři nové obchody – v Ústí nad Labem, Ostravě, Liberci a Jihlavě – chystá ve druhém pololetí letošního roku otevřít Marks&Spencer. Pro portál FranchisingINFO.cz to uvedla regionální marketingová manažerka značky Renata Fišerová. Do konce června přitom známá britská značka neotevřela žádnou pobočku. Celkově bude mít na konci roku firma v Česku 14 značkových prodejen.

Zájem o centra měst i nákupní zóny

Marks&Spencer, který má ve 40 zemích světa téměř 800 obchodů, zajímají centra měst i nákupní zóny. „Zajímají nás celkově města nad 50 tisíc obyvatel a lokality, kde je dobrý mix konkurenčních značek a footfall,“ uvedla Fišerová. Marks&Spencer má zatím v Česku deset prodejen v Praze, Brně, Karlových Varech a Českých Budějovicích.

V Česku již bez franchisingu

Od letošního března již značka Marks&Spencer nerozvíjí svou síť v Česku, na Slovensku, Lotyšsku a Litvě prostřednictvím franchisingu. V těchto zemích byla franchisovým partnerem firma COMS. V březnu však Marks&Spencer odkoupil většinový podíl v této firmě za 13,5 milionu eur. Nefungujeme tak již jako franšízový partner Marks and Spencer, ale po odkupu 51 % COMS, a.s. britskou centrálou jsme společný podnik, uvedla Fišerová.