Základem úspěchu je levný a chytrý marketing a péče o zákazníky

pondělí
18.10.2010
říká Marek Klemens, marketingový ředitel spol. Alfréd, s.r.o., která je držitelem master franchisové licence Contours pro ČR a SR.
 

Jaká jsou největší úskalí začínajícího franšízanta?
Myslím, že pro každého franšízanta bez ohledu na obor je klíčovým problémem najít dobré místo, dobře dostupné a za přiměřenou cenu. A samozřejmě finance do začátku.

Jaké výhody přináší franchising?
Hned vidíte, co si můžete pořídit, vidíte, jak provozovna funguje, jaké jsou ekonomické výsledky. Máte zázemí, firma Vám pomůže řešit většinu problémů. V případě Contours jsou zkušenosti z 800 provozoven ve 30 zemích, u nás již fungují 4 provozovny. Obdobné problémy, které mohou nastat už řešili jinde, fanšízant tak od začátku získává mnoho rad a cenných zkušeností.

Kde dělají franšízanti nejčastěji chyby?
Řada franšízantů a to napříč obory čeká, že otevře značkovou provozovnu a zákazníci se pohrnou. Možná jsou franšízy, kde to funguje, ale v dnešní době obrovské nabídky všech služeb, zboží a lákadel je velmi důležité vědět, jak klienta získat. Vždy je nutné udělat levný a chytrý marketing a starat se o zákazníka.

Co je levný a chytrý marketing?
Lokální marketing v místě podnikání, využití místních komunikačních kanálů, propojení různých provozoven, které si mohou pomáhat. V našem případě např. kadeřnictví, kosmetika, čekárny lékařů, mateřská centra s našimi studii. V místním marketingu může franšízant využívat svoje sociální vazby, které žádný jiný marketing nenahradí. Levné a účinné jsou podpůrné akce, dárky pro členky, které přivedou další atd.

Jakou záruku na úspěch má franšízant, když se rozhodne pro Contours?
Franšízanty jsme začali hledat po 2 letech ověřených výsledků v našich provozovnách. Nabízíme kvalitní služby, na kvalitních strojích. Díky tomu je možné účtovat vyšší ceny za členství a zajistit franšízantovi dobrou ekonomickou návratnost.