Supermarkety Koruna míří do Čech

Koruna se dobře vyprofilovala jako širokosortimentní prodejna se silným podílem čerstvého zboží.
pondělí
18.10.2010
Finanční skupina Penta zavřela některé Žabky a otevírá nové prodejny Koruna. V současné době firma provozuje na 40 prodejen.
 

Síť supermarketů Koruna se po severní a střední Moravě chystá proniknout také do Čech. Finanční skupina Penta koupila polský řetězec partnerských prodejen Žabka a úspěšně ho rozšířila do Čech. V letošním roce koupila moravskou síť prodejen Koruna. Po přehodnocení ekonomických výsledků se rozhodla zavřít méně lukrativní prodejny Žabky a posílit síť prodejen Koruna.

Prodejny Koruna provozuje jako vlastní prodejny a vykazují velmi dobré ekonomické výsledky. To byl důvod, proč se firma rozhodla expandovat do Čech.

„Připravujeme přesun konceptu Koruny směrem do Čech,“ uvedl generální ředitel Žabky Radim Haluza. Jako první se pod novou značkou mají na přelomu roku objevit dva největší současné obchody Žabka v pražských Malešicích a Čimicích, jejichž plocha bude rozšířena ze současných zhruba 200 na 400 m2.

„Postupně chceme s Korunou expandovat ve středních Čechách a dále až do Plzně. Naším záměrem je otevírat 7 až 10 prodejen ročně,“ dodal Haluza. Koncept řetězce firma měnit nebude, nyní provozuje na 40 prodejen.