Na trhu se sportovním vybavením stále není plno

NIKE Prague Store na Václavském náměstí v Praze
pondělí
25.10.2010
NIKE nabízí franšízovou příležitost v ČR. Chystá otevřít nové prodejny sportovního oblečení a hledá pro své „NIKE Only Store“ partnery.
 

Na trhu se sportovním oblečením a vybavením značka NIKE vynikla zejména prodejem sportovní obuvi, kde je ve vývoji i prodeji světovou jedničkou. Obchody NIKE jsou přehledné, rozdělené do sekcí podle druhu sportu, dobře se v nich orientuje i nakupuje.

Společnost NIKE European Operations Netherlands B.V. se nyní v Česku chystá otevřít nové prodejny sportovního oblečení a hledá pro své „NIKE Only Store“ partnery. Vhodná místa pro nové prodejny jsou v Praze, Brně, Ostravě a v nejlepších nákupních centrech v krajských městech. Zatím má značka svůj největší NIKE Prague Store na Václavském náměstí a další dva vlastní obchody v pražských centrech Chodov a Arkády Pankrác.

Úspěch této značky je založen na spolupráci s úspěšnými sportovními osobnostmi své doby. Společnost NIKE Inc., sídlící v americkém státě Oregon je předním světovým designérem, inovátorem, prodejcem a distributorem originální sportovní obuvi, oblečení, vybavení a doplňků pro širokou škálu sportovních a fitness aktivit. NIKE také vlastní několik dalších značek - Converse, Umbro, Cole Haan a Hurley.

NIKE chce poskytovat franšízantům komplexní servis prostřednictvím sofistikovaného systému školení a tréningu personálu. K tomu poskytne designový koncept prodejny, atraktivní způsob vystavení zboží, movitý prodejní nábytek a počáteční merchandising. NIKE také zajistí pravidelný trénink personálu prodejny. Firma nezapomíná na silnou podporu značky, výměnu grafiky v prodejně minimálně jednou měsíčně podle aktuální kampaně a zapojení do věrnostního programu pro zákazníky "Nike friends club". Součástí franšízy je celostátní marketingová podpora, jak lokání, tak image značky. NIKE patří k pravidelným sportovním sponzorům a má propracovanou nadační činnost.

NIKE počítá s růstem v ČR a posílí produkty v kategoriích akční sporty, atletika, basketbal, fotbal, běhání, sportovní oblečení a trénink žen. Obchody NIKE by měli mít od 200 -300 m2, podrobnější informace o spolupráci s NIKE získáte v redakci FranchisingINFO.cz.