Přelom v českém bankovnictví

První obchodní místo na principu franchisingu je otevřené, další se otevřou do konce roku, hlavní vlna přijde v příštím roce, říká Radim Štantejský, ředitel odboru Nízkonákladové Distribuce UniCredit Bank.
pondělí
01.11.2010
Právě dnes se otevírá 1. obchodní místo na principu franchisingu v Otrokovicích, se kterým na náš trh přicházi UniCredit Banka. Již 66. podnikatelská příležitost v katalogu franšíz.
 

Dnešní den se zapíše do dějin novodobého českého bankovnictví, bylo otevřeno 1. obchodní místo na principu franchisingu. UniCredit Bank tak předběhla všechny ostatní konkurenty, kteří se na franšízu připravovali nebo připravují. Ve světě nic neobvyklého, u nás by se dalo říci, konečně.

Otázka financí je považovaná za intimní záležitost, je celkem dobře možné, že můžeme do konce svého života chodit ke svému bankéři. Na soukromém obchodním místě partnera, které je navíc jeho vlastní provozovnou ho nikdo nepřeloží jinam, sotva si na něj zvykneme.

Obchodní místa založená na franšízovém principu budou identifikovatelná tzv. „sub-brandem“, klient jasně rozliší takto fungující obchodní místo. Jednotný standard externí a interní vizualizace podléhá přísným korporátním pravidlům banky.

Obchodní místa nabízejí vybranou paletu produktů a služeb určených pro řešení běžných potřeb retailové klientely, tj. občanů, podnikatelů a malých firem. Opět zde platí jednotné standardy pro jejich nabídku a poskytování, které banka jasně předepisuje. Obchodní místa musí ve všech základních parametrech plnit vůči klientovi bez výjimky srovnatelnou roli se standardní pobočkou.“ říká Radim Štantejský, ředitel odboru Nízkonákladové Distribuce UniCredit Bank.

Každé obchodní místo provozuje partner banky (podnikatel), pro něhož se provozování obchodního místa stává hlavní činností a jeho základním cílem je pracovat s klienty z dané lokality (regionu). Hlavní oblast působnosti je určena právě danou lokalitou (spádovou oblastí), ve které je obchodní místo umístěno. Na regionalizaci v tomto pojetí je kladen silný důraz. Nezbytným předpokladem pro úspěch partnera je jeho osobní angažovanost, nasazení a schopnost aktivní akvizice v daném regionu, znalost místního prostředí. Tak jak bylo uvedeno výše, plnohodnotné zapojení partnera je nezbytnou podmínkou.

Výběrový proces je orientován na kandidáty u kterých hodnotíme profesní zkušenosti, podnikatelský talent a myšlení, schopnost aktivní akvizici nejen realizovat, ale stejně tak k ní vést i pracovníky obchodního místa. Partner musí prokázat detailní znalost daného regionu, disponovat potřebnými kontakty na potenciální klienty, být osobností na úrovni dané lokality, a s těmito základními předpoklady dokázat úspěšně pracovat,“ dodává Radim Štantejský.

Více informací, jak se stát partnerem UniCredit Bank spolu s kontakty najdete níže v Katalogu franšíz.