Koncept pro podnikavé partnery, to je Tamaris

Firma usiluje o to, aby se v nejbližší době značka Tamaris stala vedoucí evropskou značkou na trhu s dámskou obuví.
Čtvrtek
04.11.2010
Za 43 let dokázala německá kvalita přesvědčit 14 000 prodejců v 70 zemích světa o tom, že franšíza s kvalitním zbožím je správná volba.
 

Přední evropský výrobce a prodejce obuvi, německá společnost Wortmann KG byla založena roku 1967, do České republiky dodává zboží od roku 1994. Za 16 let si získala značnou část zákazníků na trhu s obuví. Ve světě se těchto bot prodá více než 40 milionů párů za 800 mil EUR.

Franšíza obuvi Tamaris je ideálním konceptem pro spolehlivé a podnikavé partnery. Firma usiluje o to, aby se v nejbližší době značka Tamaris stala vedoucí evropskou značkou na trhu s dámskou obuví.

Na evropském trhu s obuví není mnoho značek, které by pokrývaly potřeby tak široké cílové skupiny, jako je Tamaris. Boty jsou velmi oblíbené u žen každého věku i módního stylu.

Firma má více konceptů, které nabízí svým obchodním a franšízovým partnerům, prodejny jsou provozovány jako monobrandové nebo formou shop-in-shopů. Systémové partnerství Tamaris je založeno na úzké spolupráci mezi franchisantem a franchisorem. Kombinace lokálních znalostí a znalostí globálního trhu tvoří silné spojení, které je prověřené a dobře funguje.

Plocha pro obchod Tamaris musí mít velikosti 80–150 m2, přičemž je potřeba umístění obchodu ve špičkové lokalitě, centru města, nákupním centru nebo jiném místě s vysokou koncentrací nakupujících.

Pro multibrandový obchod (shop-in-shop) je vhodná plocha alespoň 25 m2 vyčleněná pro značku Tamaris. Velikost prodejny závisí většinou na místních podmínkách. Optimální samoobslužný systém umožní snížení nákladů na personál a skladové náklady (systém asistované samoobsluhy). Prodejní nábytek je sestaven velmi variabilně a nabízí různé možnosti prezentace zboží.

Podpůrným marketingovým produktem v místě prodeje je Tamaris Store Radio, hudební programy jsou centrálně řízené, nakupování je příjemné a zákazník je účinnou formou informován o novinkách v obchodě.

Důležitá informace pro obchodníky je, že si kolekci vybírají sami, prvotní investice do obchodu jsou kolem 38 000 EUR, další finance jsou potřeba na případné stavební úpravy prodejny. Varianta prodejny (shop in shop) stojí kolem 10 000 EUR.

Pro více informací o systému Tamaris kontaktujte redakci FranchisingINFO.cz.