Kamasútra nebyla podnikatelským záměrem, vynutil si ji trh

Od roku 1998 v nakladatelství vyšlo na 20 originálních titulů psaných a ilustrovaných výhradně pro tento revoluční systém. Každý z těchto titulů se z pohledu prodaných kusů stal bestselerem.
Úterý
30.11.2010
Původně ve vydavatelství Modrý Slon potřebovali vtipný dárek pro kamaráda k padesátinám, nyní tvoří 30% obratu.
 

Vydavatelství Modrý slon je zkušeným franšízorem a poskytovatelem licencí nejen v Česku, ale i v Polsku, na Slovensku, nyní se připravují smlouvy s partnery v Rusku, Anglii, Irsku a Švédsku.

Hlavním produktem je vydávání knih pro děti na objednávku, každý rok 10 titulů, kde se hlavním hrdinou stává obdarovaný. Většinou jde o originální dárek, který v dítěti buduje vztah k literatuře a učí ho číst. Příběh, ve kterém jste hlavním hrdinou, je intimní záležitostí.

Modrý Slon má v nabídce i jeden titul pro dospělé, tím je Kamasútra a vznikl jako recese k pobavení kamaráda, který slavil narozeniny. Nicméně se prodává velmi úspěšně a tvoří 30% z celkové produkce firmy.

Martin Donátek, jednatel společnosti Modrý Slon, říká: “Pro dospělého čtenáře je hlavním nástrojem, jak při samotném čtení tak při rozhodování, zda knihu našeho nakladatelství objednat, logické myšlení, proto mu tento "zázrak", stát se skutečně hlavním hrdinou, stačí zažít jen jednou. V tomto případě tedy kniha přihází o své hlavní poselství, které má pro dětského čtenáře. S rozšířením nabídky pro dospělé proto v nejbližší době nepočítáme.“

Velmi zajímavá je vědecká studie z Itálie, která říká, že je v zemi 40% negramotných, důsledkem je masivní nástup elektronických sdělovacích prostředků, zejména televize. Lidi, kteří jsou dávno ze školy a pracují, zejména fyzicky, získávají informace především z televize a rádia, nečtou a zapomínají slovní zásobu, nepíší dopisy, minimálně se podepisují.

„Učte děti číst, čtení je přirozenou formou vzdělávání. Ideální formou je personální kniha, kde ožívá příběh vašich dětí a jejich kamarádů,“ dodává Donátek.

Koncept chodu nakladatelství MODRÝ SLON je postavený na franchisingovém systému. Kdokoliv, kdo splní podmínky, se může stát majitelem licence a podílet se na růstu a poslání tohoto nakladatelství. Více informací o této zajímavé franšíze najdete v katalogu franšíz.