pondělí
06.12.2010
Rozhovor s Markem Kožusznikem, obchodním manažerem společnosti CDRL TRADE spol. s r. o., provozovatelem obchodů s dětskou módou COCCODRILLO.
 

Je všeobecně známo, že lidé začali v době krize šetřit. Jak se to dotklo Vašich prodejen?
V době, kdy lidé šetří, a šetří také na oblečení, se nám překvapivě daří dále síť s dětskou módou COCCODRILLO rozvíjet. Přibyly další 3 franchisové pobočky v Havířově, Ostravě a Ústí nad Labem, teď tedy máme 8 franchisových a 2 vlastní provozovny. I když jsme původně plánovali expandovat do měst s přibližně 25.000 obyvateli, přizpůsobili jsme obchodní strategii a zaměřili se primárně na větší města s minimálně 50.000 obyvateli. Zde je větší poptávka a kupní síla. Letošní rok hodnotím jako nečekaně úspěšný i s ohledem na fakt, že s franchisou jsme začali zhruba teprve před necelým rokem.

Plánujete další rozšiřování obchodní sítě?
Určitě, plánujeme otvírat nová prodejní místa, ale rozvoj nebudeme tlačit za každou cenu. Před podpisem smlouvy vše důkladně zvažujeme a omezujeme riziko neúspěchu na minimum. Máme rozjednaných několik potencionálních franchisantů. V první polovině příštího roku předpokládáme, že otevřeme dalších 5 poboček a zaměříme se především na oblast Čech, kterou jsme do té doby tak trochu opomíjeli. Prodejny chystáme otevřít zejména v krajských městech jako například Olomouci, Pardubicích, Hradci Králové, Plzni a Praze. Na druhou polovinu roku pak plánujeme otevření dalších nejméně 3 prodejních míst. Speciálně se chceme zaměřit na Prahu, ve které se skrývá značný potenciál, a proto zde budeme hledat vhodné partnery, kteří chtějí podnikat a nebojí se investovat do vlastního byznysu.

Co byste vzkázal franchisantům?
Ať se nebojí franchisingu, je to bezpečný a výdělečný způsob, jak podnikat se zázemím silného partnera za zády. A začít můžou hned po novém roce. Potenciál na trhu je stále značný.